fbpx

Migrant na Švedskem več kot stokrat posilil deklico, a se kljub temu izognil deportaciji

Slika je simbolična (Foto: epa)

Po poročanju Breitbarta je švedsko sodišče za pritožbe zavrnilo prejšnjo razsodbo, po kateri bi migrant, obsojen, da je deklico posilil več kot stokrat, moral biti deportiran.

Migrant je najprej bil obsojen na zaporno kazen 12ih let za posilstvo in spolno zlorabo otrok. Deklica, ki jo je posiljeval tri leta, je bila, ko sta se prvič srečala, stara 10 let. Kako je sodišče utemeljilo svojo sodbo? Medtem ko niso spodbijali, da je migrant posiljevalec otrok, so spodbijali, da njegov primer zadostuje kriterijem izjemnih razlogov za deportacijo, v nasprotju s tem, kako je na to gledalo prejšnje sodišče.

Razlog, zakaj se migranta ne sme deportirati, je po poročanju švedskega Aklagare da je že 22 let živel na Švedskem.

V Kristinehamnu so pred dnevi v povezavi s posilstvom aretirali še enega sirijskega migranta, a tudi ta po vsej verjetnosti ne bo deportiran, saj je pred nekaj meseci postal švedski državljan.

Takšna sodba ni osamljen primer

Poročila o migrantih, ki so bili obsojeni posilstva, a se izognejo deportaciji zaradi takšnih ali drugačnih zakonov ali tega, kako določena, pristojna sodišča te zakone interpretirajo – se iz Švedske kar vrstijo.

Na začetku meseca je sodišče v Göti zavrnilo obtožbo zoper Afganistanca, da je posilil otroka, z utemeljitvijo, da “ni bilo nobenih dokazov, da bi lahko vedel, da je bila deklica stara 13 let”. Čeprav ji je kupil vozovnico, na kateri je navedel njeno starost. Branil se je, da je to storil le, da bi dobil popust in da je bilo naključje, da je njena starost bila skladna s tem, kaj je navedel na vozovnici.

Charlie Weimers, predstavnik švedskih populistov, je Breitbartu povedal, da je to dokaz, da bi zakonodaja morala biti spremenjena tako, da bi se podaljšalo obdobje, po katerem lahko pridobiš državljanstvo in da bi prvih pet let moralo biti poskusno.

Aleš Ernecl