fbpx

Migrant spolno nadlegoval dekleta. Izgovor: Medkulturne razlike in slab dan v službi.

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Migrant iz Somalije je v enem samem dnevu nadlegoval mladoletnico in še dve drugi mladi dekleti. Njegov odvetnik ga je na sojenju zagovarjal, češ da so se spolni napadi zgodili zaradi “kulturnih razlik”.  Prestopnik naj bi po njegovem imel “le slab dan”.

V enem samem dnevu je Ali Abdullahi na železniški postaji v mestu Devon poskušal poljubiti 15-letno dekle, nato pa je na vlaku nadlegoval še dve drugi ženski. Napadi so se zgodili leta 2013, oblasti pa so mu “za kazen” določile obiskovanje tečaja o spolnem nadlegovanju, z namenom, da bi izboljšal svoje vedenje do žensk.

Odvetnik Alija Abdullahija je pojasnil, da je njegova stranka v Veliko Britanijo prišla iz “konservativne” Somalije, ima pa tudi ženo, ki trenutno živi v Etiopiji.“Obnašali ste se popolnoma neprimerno,” je sodnik povedal migrantu na sojenju. Ob tem je dodal, da njegov napad sicer ni bila najhujša oblika spolnega nadlegovanja, vendar je močno prestrašil dekleta.

Odvetnik: Imel je pač slab dan v službi
Abdullahi, ki je sicer zaposlen kot varnostnik, je še vedno prepričan, da ni storil ničesar narobe, poroča Breitbart. Odvetnik je sodniku pojasnjeval, “da je gospod imel naporen dan v službi, zato je bil slabe volje, zavrnitev deklet pa ga je še dodatno razočarala”. Dodal je tudi, da je potrebno razumeti različno razumevanje ravni sprejemljivega vedenja.

“On prihaja iz somalijske konservativne kulture, zato ne razume pravil obnašanja v napredni družbi,” je bil sočuten odvetnik. Prav tako po njegovem ne bi smeli obsojati njegovih teženj po fizičnem stiku z ljudmi.

Zaradi kulturnih razlik lahko pride do nesporazumov
Odvetnik je pojasnil še, da to ni prvi primer, ko je tujec v njihovi državi in svobodni družbi prestopil mejo sprejemljivega obnašanja. “Gre za različno razumevanje teh meja, zato lahko pride do nesporazumov,” je pojasnil sodniku.

Kakšna bo kazen za spolnega prestopnika, še ni znano, je pa sodnik zagotovil, da če mu določi zaporno kazen, bo ta kratka. “Udeležba na zdravljenju spolnih prestopnikov je dovolj zahtevna naloga,” je prepričan sodnik.

N. K.