fbpx

Migrant uprizoril filmski beg pred policijo! Ga že v tretje čaka deportacija?

Foto: Derbyshire Roads Policing Unit

Saj ni res, pa je. Nezakonitega migranta, ki se je v begu pred policijo z drvenjem preko 200 kilometrov na uro želel nezakonito pretihotapiti v Veliko Britanijo, že kar tretjič zapovrstjo čaka deportacija?!

Ahmed Ali je s sposojenim belim mercedesom, ki je v lasti njegovega prijatelja, uprizoril beg, ki smo ga sicer vajeni v akcijskih filmih, zato ne čudi, da so se o njem na veliko razpisali britanski mediji.

Ko so Ahmeda v mestu Derby ujeli policisti, so ti kmalu ugotovili, da je bilo 23-letniku zaradi preteklih obsodb odvzeto vozniško dovoljenje in da je bil že kar dvakrat deportiran iz Velike Britanije. Nazadnje je bil novembra poslan nazaj na Nizozemsko, potem ko je dobil 12-mesečno prepoved vožnje.

Foto: Derbyshire Roads Policing Unit

Na Nizozemskem ne želi živeti
Njegov odvetnik Theo Addae  je pred okrožnim sodiščem v Južnem Derbyshiru povedal, kako naj bi se Ahmed pri petih letih z družino zakonito preselil z Nizozemske v Derby. Zaradi vrste obsodb je bil Ahmed poslan na Nizozemsko, kjer naj ne bi poznal nikogar, prav tako pa ne zna govoriti nizozemsko, je povedal odvetnik in dodal, da sicer že dvakrat ni upošteval odredbe o izgonu.

Po navedbah Daily Maila bo Ahmed vnovič poslan pred komisijo notranjega ministrstva, ki bo odločala o tem ali bo vnovič deportiran. Glede na to, da je Ahmed priznal krivdo nezakonitega vstopa v Veliko Britanijo, s čimer je kršil odredbo o izgonu, ga čaka kazen v obliki 12-mesečnega javnega dela s 300 urami neplačanega dela. Še naprej pa mu velja 12-mesečna prepoved vožnje, naloženo pa mu je bilo tudi plačilo globe.

H. M.