fbpx

Migrant v Italiji grozil, da bo zažgal hišo svojih gostiteljev, ker mu država ne da socialne podpore

Nezakoniti migranti, ki želijo v Evropo (vir: twitter)

Migrant v Italiji je grozil, da bo zažgal hišo svojega gostitelja, ker ni prejel socialne podpore, za katero je mislil, da mu pripada. Policija ga je aretirala.

19-letni migrant iz Etiopije je potem, ko je ugotovil, da mu ne pripada izplačilo 250 evrov socialne podpore. grozil, da bo zažgal hišo svojih gostiteljev. Omenjeni migrant, ki je bil nastanjen v Raddusi na Siciliji, je po poročanju Voice of Europe presegel število dni, za katere mu je bilo dovoljeno bivati v državi.

Oblasti so ga zato obvestile, da se mora izseliti. Ob tem je Etiopijec začel groziti, da če ne bo dobil 250 evrov socialne podpore, bo zažgal hišo. Nato je skušal pobegniti policiji, ki pa ga je izsledila v mestu in aretirala.

Afriški migrant Mohamed Konare, ki je v Italiji že dve desetletji, je opozoril, da mora Italija, če se želi izogniti državljanski vojni med Afričani in Italijani, zapreti svoje meje. Mladi Afričani ne govorijo italijansko in ne poznajo zahodne kulture. Če država ne bo ukrepala, se bodo Italijani v prihodnosti primorani soočiti z “na tisoče in sto tisoče lačnih Afričanov”.

Ivan Šokić