Migrant v Nemčiji med posvetom večkrat zabodel terapevtko Rdečega križa in jo ubil

Foto: iStock

Terapevtka Rdeča križa, ki je pomagala pri zdravljenju prosilcev za azil, je postala žrtev 27-letnega migranta s sirskim državljanstvom, ko jo je ta med prepirom zabodel do smrti. Do usodnih vbodov je prišlo v objektu Rdečega križa v Saarbrückenu, ki se je specializiral za svetovanje in pomoč prosilcem za azil. 

Policija pravi, da je do napada prišlo med posvetovalnim srečanjem, ko se je migrant zapletel v razjarjen spor. Ta je v roke vzel nož, ki ga je imel pri sebi in ga uporabil v smrtonosnem napadu. Die Welt poroča, da je žrtev umrla na kraju dogodka zaradi večkratnih zaporednih vbodov s strani nasilnega migranta.

Zaenkrat še ni znano, kakšen je bil konkreten razlog za konflikt, Breitbart pa poroča, da naj bi bil v incidentu poškodovan tudi migrant, zaradi česar so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Iz tega razloga policija še ni opravila zaslišanja, do zdaj pa prav tako ni bila izdana identiteta žrtve in napadalca. Nemški predsednik Rdečega kriza Rudolf Seiters se je s kratkim komentarjem odzval na napad in dejal, da ga je ta šokiral ter dodal, da celotna organizacija žaluje zaradi smrti terapevtke.

Foto: iStock

Nemški Rdeči križ ni prvič tarča očitkov
Rdeči križ je bil v preteklosti že deležen kritik po tem, ko so ga obtožili prikrivanja spolnih zlorab v enem izmed azilnih centrov v Potsdamu. Obtožbe so prišle od nekdanjega zaposlenega, ki je v pismu napisal, da je žensko osebje tarča spolnega nadlegovanja s strani moških migrantov, prav tako je izdal, da se je vodja azilnega doma odločil, da tovrstne problematike ne naslovi, temveč jo prikrije.

Podoben umor v azilnem domu, ki ga je zagrešil migrant, se je zgodil lani na Švedskem, ko so Alexandro Mezher zabodli do smrti, kar je storil migrant s sirskim državljanstvom. Mezherjeva se je namreč znašla v prepiru med migranti, zaradi česar je postala žrtev migranta, ki je zatrdil, da je bil v času umora mladoleten, a se je kasneje izkazalo, da temu ni bilo tako.

V začetku tega tedna pa se je v Nemčiji zgodil drugi umor, v katerem je afganistanski migrant zabodel 5-letnega otroka do smrti. Ta 41-letnik je bil stari znanec policije, zaradi obsodbe poskusa umora s požigom pa je okoli gležnja nosil sledilno napravo, vendar mu to očitno ni predstavljalo ovire pri storitvi novega umora.

N. Ž.