fbpx

Migrant v Nemčiji za talko vzel nosečo ženo, ker ni bil zadovoljen z nastanitvijo

Foto: YouTube. Slika je simbolična.

Iz Nemčije prihaja nova šokantna zgodba o nasilnem ekonomskem migrantu, ki je v enem izmed tamkajšnjih migrantskih centrov za talko vzel kar lastno ženo, ki je po poročanju otoškega časnika Express za nameček visoko noseča. Migrantski center Hammerbrook je v torek popoldne obkolila lokalna policija, potem ko je oboroženi migrant za talce najprej vzel več sostanovalcev. Kot je povedala uradna predstavnica za odnose z javnostmi v hamburškem migrantskem centru, je nasilnež nato za talko vzel tudi žensko, za katero so oblasti upravičeno sklepale, da je kar njegova noseča žena.

Oboroženi policisti so kmalu vdrli v migrantski center v spremstvu policijskih psov, prve informacije pa nakazujejo, da se je nasilni migrant odločil za skrajni ukrep zaradi slabe nastanitve. Kot poroča časnik Express, so se zadeve hitro umirile, visoko nosečo žensko pa so policisti pospremili na varno. Po navedbah Expressa je bila vidno prestrašena in ni želela govoriti s svojim partnerjem.

Napadalca je policija z migrantskega centra pospremila v družbi reševalcev, saj so ga morali zaradi poškodb, ki si jih je po informacijah nemških medijev zadal sam, v bolnišnico odnesti na nosilih. Policija bo proti migrantu vložila kazensko ovadbo.

Primer v Hamburgu ni edini, ki je razburil evropsko javnost. V migrantskih centrih po Nemčiji in drugod v Evropi je vse manj prostora, zaradi donedavne politike odprtih meja Angele Merkel in njenih političnih kolegov centri tako pokajo po šivih.

L.S.