fbpx

Bizarno! Migranta, v Nemčiji obsojenega zaradi 542 kaznivih dejanj in prekrškov, že več desetletij ne smejo izgnati, ker ne poznajo države izvora

Foto: epa

Migranta, obsojenega zaradi več sto kaznivih dejanj in prekrškov, so morali izpustiti na prostost, ker oblasti že več desetletij ne morejo ugotoviti njegove prave identitete ter države izvora. 

Bizarna nemška zakonodaja ni kos življenjskim situacijam, posebno v primeru tujih migrantov, povezanih s kriminalnimi dejanji. Iz Frankfurta namreč odmeva primer moškega migranta, starega znanca policije, ki ima za seboj zabeleženih že 542 kaznivih dejanj, vendar proti njemu ne morejo ukrepati, saj sta njegovo pravo ime ter država izvora čisti neznanki.

Oglejte si še: Nemško gospodarstvo potrebuje kar 1,2 milijona delavcev, Merklova s spremembo zakonodaje za lažje zaposlovanje migrantov iz tretjih držav

Gre za znak nedelujoče vlade
Po nekaterih informacijah tuji migrant na ulicah Frankfurta živi že 20 let, seznam kriminalnih dejanj, ki jih je povzročil v tem času, pa je enormen. Policija namreč poroča kar o 542 kaznivih dejanjih, od tega jih je bilo dve tretjini povezanih s preprodajo prepovedanih drog. Nato sledijo prevare, kot so napadi, tatvine in ropi, ter številni drugi prekrški. Navkljub bogatemu seznamu nečednosti se mu doslej ni zgodilo nič, saj oblasti ne morejo ugotoviti njegove identitete ter države izvora. Sam trdi, da je iz ene izmed severnoafriških držav, svojega imena pa ne želi razkriti.

Michael Seyfert, govorec za migracije pri stranki Alternativa za Nemčijo, primer komentira: “Gre za luknjo v migracijski politiki, gre za znak nedelujočega sistema in znak nedelujoče vlade.” Veliko krivdo za stanje pripisuje levičarsko usmerjenim medijem, ki takšne ljudi ščitijo, poroča RT.

C. Š.