fbpx

Migranti na Švedskem bodo deležni seksualnega izobraževanja, potem ko je število posilstev v Stockholmu v primerjavi z letom 1996 naraslo za kar 400 odstotkov!

Foto: Twitter

Annika Strandhäll, švedska ministrica za socialne zadeve, želi novo prispele migrante seznaniti z zadevami na področju spolnosti, saj so po vrsti posilstev očitno prišli do spoznanja, da imajo migranti v primerjavi s Švedi povsem drugačen pogled na spolnost in spolne odnose. 

Švedska vlada namerava Združenju za seksualno izobraževanje (RFSU) nameniti kar 3,7 milijona švedskih kron (347 tisoč evrov) za izobraževanje migrantov. Proračunski denar bo šel tudi za  produkcijo filmov v različnih jezikih in o različnih temah.

Foto: Twitter

Po prepričanju ministrice Strandhällove je nujno, da se migranti ob prihodu čimprej seznanijo s spolnimi in reproduktivnimi pravicami, ki veljajo na Švedskem. Migranti imajo namreč povsem drugačen pogled na spolne odnose kot Švedi. “Vidimo lahko, da nekatere ženske v tej skupini novih priseljencev prihajajo iz skupnosti, kjer veljajo popolnoma drugačne norme, zakoni in predpisi,” je za SVT Nyheter povedala  Strandhällova.

Porast kar 400-odstoten
Medtem ko se Švedska sooča s krizo zaradi vedno večjega porasta posilstev, v katera so vpleteni migranti iz tretjega sveta, si vlada zatiska oči in poskuša narediti vse, da dejanska statistika ne bi prišla v javnost. Lanskoletna statistika je razkrila, da migranti iz večinsko muslimanskih  držav zakrivijo kar 84 odstotkov zelo nasilnih posilstev. Raziskave na začetku leta so pokazale, da se je število posilstev v prestolnici Švedske povečalo za kar 400 odstotkov v primerjavi z letom 1996. 

N. Ž.