fbpx

Migranti našli novo tarčo: Spravljajo se nad upokojence, ki jih najprej umorijo, nato še okradejo

Foto: iStock

Migrant, ki se je rodil v Savdski Arabiji, čeprav pa zatrjuje, da prihaja iz Pakistana, je obtožen umora 70-letne upokojenke. Zločin je zagrešil kar v njenem domu, kot pojasnilo, zakaj se je spravil nad nemočno žensko, pa je navedel, da je bila ženska nevernica.

Policija pravi, da je 27-letni migrant, sicer prosilec za azil, po umoru 70-letne upokojenke na stene njenega stanovanja, ki se nahaja v Bad Friedrichshall-Untergriesheimu v Nemčiji, napisal verske citate v arabščini, zato tožilci verjamejo, da gre pri tem umoru za verski motiv. Umor se je sicer zgodil 19. maja lani.

Kaj točno pomenijo verski citati, ki jih je morilec zapisal na stene v stanovanju umorjene, še ni razkrito, so pa potrdili, da je bil DNK osumljenca najden na kraju zločina.

Prav tako je migrant umorjeni 70-letnici odtujil predmete, vključno z gotovino, nakitom in mobilnim telefonom. Tamkajšnje sodišče mu sodi, ker je “ubil nekoga, ki je po njegovem mnenju nevernik, ter ker je ukradel denar in druge dragocenosti.” Obramba je dejala, da je osumljenec prišel v Nemčijo leta 2013, takrat je tudi zaprosil za azil, vendar pa je njegov azilni postopek še v teku. Sicer trdi, da je v Nemčijo prišel iz Pakistana, rodil pa naj bi se v Savdski Arabiji.

Odvetnika tega migranta, Christoph Troßbach in Elisabeth Unger-Schnell, pravita, da “mnoga vprašanja ostajajo odprta” ter da obtoženi migrant pravi, da je bil v času umora nekje drugje. 

Družinski člani umorjene pa so še vedno pretreseni in so povedali, da je pomembno, da “dobijo informacije o okoliščinah in namenu kaznivega dejanja.”

Breitbart London pogosto poroča o številnih primerih umorov, ki so jih v zadnjem letu storili migranti, velikokrat so tarče njihovega morilskega pohoda upokojenci. Poleg tega, da morijo Evropejce, pogosto obračunavajo tudi med seboj – ugotovili so, da so pogosto tarče migrantov njihovi kolegi in družinski člani. Eden takih primerov se je zgodil novembra 2016, ko je migrant iz Čečenije vrgel svojo ženo skozi okno, še pred tem pa jo je zabodel do smrti.

Eden najbolj razvpitih umorov, ki so jih storili migranti v Nemčiji, pa je tisti, ko je migrant iz Afganistana brutalno posilil in umoril nemško študentko Mario Ladenburger. Ta primer je sprožil ogorčenje nemške javnosti, saj so nemški mediji sprva zavrnili poročanje o tem umoru in so trdili, da ta “lokalna novica ni vredna nacionalne pozornosti,” poroča Breitbart.

Marjanca Scheicher