Migranti, nastanjeni v razkošnih apartmajih v Grčiji, zahtevajo še bolj luksuzno namestitev, zato zapirajo cestne povezave!

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Muslimanski migranti so v Grčiji iz protesta blokirali cesto, ki povezuje Atene z antičnim mestom Tebe. In zakaj protestirajo? Zaradi menda slabih pogojev nastanitve.

Po poročanju portala Voice of Europe migranti zahtevajo apartmaje znotraj mesta namesto hiš, v katere jih je sedaj namestila država. Migrantska namestitvena točka, kjer se nahajajo sedaj, pa velja za najbolj luksuzno v Grčiji, saj imajo na voljo šolo, igrišče, kliniko za ženske, patološko kliniko, brezžični internet, klimatske naprave in preostale dobrine.

Zanimivo je, da je nekaj migrantov z druge namestitvene točke v bližini Aten blokiralo državno cesto med Atenami in Korintom. Po tej edini povezavi se vsak dan v Atene in iz njih pripelje okoli 100 tisoč Grkov, zaradi česar je prišlo do blokade prometa. Kot poroča portal, ni videti, da bi Grki odobravali ta protest.

Santorini, Grčija (Foto: iStock)

Dejstvo pa je, da je takšen način protesta celo kaznivo dejanje s težkimi posledicami, vendar pa grška vlada proteste migrantov tolerira. Po drugi strani pa grška policija napada grške patriote in jih kaznuje že za zelo majhne prekrške.

Demokracija