fbpx

Migranti prevzeli Garmisch-Partenkirchen – šef policije izjavil, da črnci vladajo mestu

Slika je simbolična (Foto: epa).

Sigrid Meierhofer, županja znanega bavarskega letovišča Garmisch-Partenkirchen, je v soboto poslala pismo regionalni vladi Zgornje Bavarske, s katerim je vlado obvestila in jo prosila za pomoč pri spopadanju s problemom naraščajočega kriminala med migranti, za katere je policija celo izjavila, da “vladajo mestu”.

“V preteklih tednih je v okolici centra Abrams za registracijo migrantov vedno huje,” je napisala Meierhoferjeva. Županja se pritožuje, da je prihodnost mesta negotova zaradi teh 250 migrantov, ki živijo v centru Abrams. Med njimi je 150 Afričanov, kar 80 odstotkov pa je mladih samskih moških. Nameščeni so v objektih, kjer so bile prejšnja leta nameščene sirske družine, vendar je sedaj problemov veliko več.

Meierhoferjeva je jasno poudarila, da jo vedno bolj skrbi za javni red in varnost. Večina prebivalcev misli, da so migranti odgovorni za spolne napade in manjše prekrške na njihovem območju. Pojavljajo se težave v mestnem kopališču in vedno več je intervencij na ulicah.

“Pojavljajo se pretepi, spopadi in vandalistično uničevanje. Črnci zasedajo najboljše Wi-Fi točke in si izbirajo, v kateri sobi bodo spali. Ta situacija povzroča zaskrbljenost. Septembra je bilo zabeleženih toliko operacij, kot jih je sicer v četrtletju,” je povedal Thomas Holzer, namestnik vodje policije.

Čeprav so premaknili moteče migrante na drugo lokacijo, to ni bistveno vplivalo na število neprijetnih pojavov. “Migranti ‘vodijo’ mesto, policija pa je morala v preteklih šestih tednih večkrat posredovati  v centru Abrams in okrog njega kot prej v 12 mesecih,” je izjavil Holzer.

Garmisch-Partenkirchen je slikovit kraj na Bavarskem v bližini najvišje nemške gore Zugspitze. Čeprav je tukaj pozimi mila klima, je ta kraj med ljubitelji zimskih športov zelo priljubljen in velja za pomembno turistično destinacijo, zato je nenavadno, da so tja naselili toliko migrantov.

Foto: epa.

Foto: epa

Še vedno pa nekateri levičarski opazovalci vztrajajo, da je kriza z migranti le pretiravanje nemških medijev. Tako je skrajni levičar in zagovornik človekovih pravic, Martin Dolzer, za Russia Today izjavil, da milijon prišlekov ni velika številka za bogato deželo, kot je Nemčija s populacijo 80 milijonov prebivalcev.

Nemčija je lani sprejela okrog 900.000 ljudi. Letos bo prišlo še 300.000 ljudi, kot poroča vodja migracijske pisarne BAMF. Nemška kanclerka je pričela pozivati k izgonu migrantov, ki so jim bile prošnje za azil zavrnjene. S tem nakazuje rahlo spremembo v svoji zelo kritizirani politiki “odprtih vrat”. Zaradi napačnega odziva na migrantsko krizo kanclerka in njena stranka izgubljata podporo, pridobiva pa jo Alternativa za Nemčijo, ki tak pristop do migrantov ostro zavrača. To sploh ne preseneča, saj so ljudje siti nemirov in naraščajočega nasilja množice migrantov, ki jim lahko odžene tudi turiste. 

A. B.