fbpx

Migranti v Bihaću izropali hišo policista, ki je bil v službi, kar 81 odstotkov se ne počuti varnih v svojem mestu

Migranti v Bihaću (vir: twitter)

Iz Bihaća v Bosni in Hercegovini prihaja poročilo o migrantih, ki so izropali hišo policista medtem, ko je bil ta v službi. Njegova družina se je v strahu za svoja življenja zaprla v sobo.

Medtem ko je policist Elvir Piralić v službi varoval vladno poslopje Unsko-sanskega kantona, je v njegovo hišo po pisanju info-portala mesta Bihać Bišćani.net vdrla skupina migrantov in izropala domovanje. Njegova žena in otroci so se v strahu pred zločinci zabarikadirali v sobo in čakali, da migranti odidejo.

Piralić je povedal, da se mu navkljub vsemu ni zdelo vredno prijavljati vloma policiji, saj se je zavedal, da ne bi bilo nikakršnega učinka. Najti storilce bi bilo skoraj nemogoče, saj velika večina trdi, da jim je ime Mohamed ali Ali, medtem ko skoraj vsi za datum rojstva navajajo 1. januar.

Ljudje prepuščeni sami sebi
Piralićeva žena, otroci in mati so se v času vloma nahajali v drugem nadstropju, kjer so se skrili v sobo, potem ko so slišali, da je nekdo vdrl v hišo. Soproga je na neki točki zavpila, kar je pregnalo migrante iz hiše. A kakor je videti, je to postal del vsakdanjika za prebivalce Bihaća, kjer se po rezultatih ankete na spletnem portalu, v kateri je do sedaj sodelovalo 10.425 ljudi, kar 81 odstotkov ne počuti varne v mestu.

Anketa na informativnem spletnem portalu mesta Bihać (Vir: printscreen biscani.net)

To potrjuje tudi Piralić, ki je povedal, da so prebivalci mesta prepuščeni sami sebi, medtem ko so policisti izpostavljeni direktnim napadom migrantov. “Napadajo, psujejo, pljuvajo policiste. Število incidentov med migranti in policisti je veliko. Ljudje so v glavnem tiho, ker je to postalo del vsakdana. Situacija ni več pod nadzorom, samo upam, da ne bo eskaliralo.”

Ivan Šokić