Migranti v Nemčiji zahtevajo drage zdravniške posege – proteze ali umetne kolke! Nemški zdravnik jih je poimenoval “medicinski turisti”

Foto: iStock

Nemški zdravnik se je odločil, da bo pustil svojo službo v tranzitnem centru za begunce na Bavarskem v Nemčiji, saj je pred leti zdravil ranjene begunce, zdaj ga pa le še nadlegujejo, kot jih je poimenoval, “medicinski turisti”, ki iščejo zastonj medicinske storitve. Veliko jih prosi za viagro ali drage zdravstvene storitve, kot je nov umetni kolk.

Tisti, ki bivajo v bavarskih tranzitnih centrih, ne hodijo na jezikovne tečaje niti ne smejo delati, upravičeni so do osnovne zdravstvene oskrbe. A to ne deluje več, pojasnjuje zdravnik, ki je delal v tranzitnem centru Deggendorf za prosilce za azil. “Ljudje, ki zdaj prihajajo, želijo viagro. Nekateri prosilci za azil zahtevajo novo protezo ali nov umetni kolk. Kar 50 odstotkov prosilcev zahteva takšne zdravstvene storitve.”

Pred leti je bila stvar drugačna, pravi zdravnik. Večina prosilcev za azil je prišla peš in prišli so z resnimi vojnimi poškodbami: “Zlomljene kosti, noge, polne šrapnela, otroci v eklektičnem stanju in shirani. Sedaj pa večina prosilcev za azil prihaja iz držav, kjer ni nevarnosti vojne in preganjanja.” Zdravnik je za Voice of Europe govoril tudi o incidentih, ki so se tam zgodili, ko so nekateri iz Azerbajdžana zelo agresivno zahtevali zdravljenje: “Če jim je bilo zdravljenje, ki so ga zahtevali, zavrnjeno, so nekateri postali celo agresivni, nek pacient je vrgel v enega od kolegov stol in dva dni kasneje mu je grozil z nožem.”

Foto: Twitter

Nemčija je namreč od leta 2015 sprejela več kot milijon prosilcev za azil, večina jih je še vedno brezposelna.

A. G.

 • Zgornji

  AJA, UBOGI REVČKI, … PRIŠLI SO ISKATI ZASTONJ VIAGRE, ZATO DA BODO LAŽJE ZASTONJ POSILJEVALI POSLANSKE HČERKE … AMPAK, KAJ, KO PA SO VSE TAKE BEJBE ZAŠČITENE Z TELESNIMI STRAŽAMI, NAMESTO NJIH PA NASTRADAJO NAVADNI DRŽAVLJANI !!! ! !!! KAJ ČEMO Z TAKIMI POKVARJENIMI POLITIKI, KI JIH NIČ NE BRIGA ZA SVOJ NAROD ??? !!! ??? NI DRUGE REŠITVE, KOT DA JIH PRIDRUŽIMO K SVOJIM : ZLOBNI K ZLOBNIM : IZKAZALI SO SE, DA SO ENAKO ZLOBNI KOT MIGRANTIČI, KAJTI SEBI PODOBNE VLAČIJO GOR !!! ! !!! Žaaal.

  • AlojzZ

   Čez par tednov bodo volitve pa bomo videli …

   • Zgornji

    MA, ŽE ZDAAAJ JE PREPOZNO, KER JIM NITI MALO NI JASNO KOLIKO SO NAM ŽE ŠKODE NAREDILI TI MIGRANTIČI !!! ! !!!

 • xtc

  Nagnat nazaj takoj.

 • Marko Markov

  Begunec=levi (rdeci) politik

 • Olga_10

  To so “ubogi begunci” – islamski teroristi, enaki komunistom! Tržiška županja je povedala, da se z njimi ne da, saj se čutijo večvredne od nas in so zato agresivni in nevodljivi! Ne spoštujejo nikogar, niti zakonov in ustave ne!

  • Frank Novak

   Olga, kaj pa ce bi jim ti narocila naj spostujejo nase zakone in naso ustavo in ne Korana?

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija.
  Iz te definicije sledi tudi obnašanje teh dezerterjev,, ki so za alaha prišli osvoboditi EU, ker je ta brez vodstva, ki ve kaj je prav.
  Krvavo bo še preden se stvari postavijo na pravo mesto, kar je izključna zasluga topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, sorošistov in levuhov.

 • Janez Smodis

  Ausvitz hitro prenovit in ga ponovno odpret

 • samotoje

  Kaj se zdaj Nemci sprenevedajo? Saj menda niso pričakovali, da bodo migranti njim delili viagro in izdelovali umetne kolke.

 • DJURO SUMAR

  Nihče od tukajšnjih desničarskih kretenov še ni napisal, da je za stanje v Nemčiji kriva slovenska vlada, oziroma Milan Kučan.

  • Dragan Krstič

   Bravo Sumar, pravilno razmišljaš da je kriv Milan Kučen. O tem boš še bolj prepričan po 3. 6.
   Po tem datumu boš moral začeti v rit lesti desnici, kar tebi rdeči gnidi ne bo težko.

   • Marjan

    Ta DESNI boste spušili kot še nikoli. Ti pa samo sanjaj

    • plamen100

     In kaj bo potem ko desni spusijo? Odprete meje in spustite not migrante od afrike naprej in seveda se bolj zmanjsate pokojnine in minimalec, da jih boste futrali, druge ni ce hocete narediti kontra desnim!

 • RATATA

  Za to golazen je dobr star naravni kolk z navodilom za uporabo v srbskem jeziku.

  • večni srb

   Kolkov kolikor hočeš, edini problem so uvozne deklaracije iz Sirije in bližnjega vzhoda.

   • RATATA

    Bo zemljarićev zrihtu.

 • večni srb

  Odličen članek, zelo sem vesel, da ste opazili take živlenjske podrobnosti,ki so mogoče še najbolj pomemben dejavnik migracij od vseh.
  Ta narod ne pozna zahodne medicine, nikoli niso bili vsak teden pri zdravniku, ki jim tudi ni predpisoval zaston tablet za vsako figo. Isto kot velja za naše fanatike, tudi muslimani ne verjamejo v cepljenje,posledično ga ni verjetno enega med njimi, ki ne bi bil okužen s katero od nalezljivih bolezni, ki jih v Evropi več ne poznamo.

  Zdaj pa prosim Uredništvo, če lahko spremljajo situacijo in nam čez kakšen mesec še enkrat poročajo kako so nemci rešili izredne razmere v svojem zdravstvu, sicer blage veze nima kao pri njih to deluje, vendar sem popolnoma prepričan, da bodo pozdravili tudi pol milijona teh bolnikov in rešili večino tudi najzahtevnejših medicinskih posegov, pri čemer njihov zdravstveni sistem ne bo zaznal nobene posebne panike.
  Do konca leta, bo povprečen muslimanski tifusar bolj zdrav kot večina Slovencev, glejte in se čudite, pri nas v vsem tem času večina bolnikov ne bo prišla nti do specialista, ki jim itak ne bi znal učinkovito pomagati.

  • šmentanamuha

   Dobro si tole napisal. “Do konca leta, bo povprečen muslimanski tifusar bolj zdrav kot večina Slovencev”

 • večni srb

  Isto bi se morali mi zmeniti z Avstrijo in Italijo, bolj bi se nam splačalo zapreti naše zdravstvene domove in vozit bolnike k razvitim sosedam, bi Slovenci vsaj enkrat v življenju videli kako je, če si popolnoma zdrav oziroma kaj v resnici zmore moderna medicina.
  Ta čas bi lahko odpustili vse vrače in šamane ter izšolali novo generacijo zdravnikov pri sosedih, ki bi jim lahko razdelili cel proračun za zdravstvo. Tudi oni ne bi verjeli, da tako revna balkanska državica plačuje tak denar za vsako malenkost, ki itak ne pomaga.

 • Frank Novak

  V Venezueli, dezeli moje zene Alexis, imajo trenutno obsedeno stanje: zaradi ekonomskega kolapsa so na robu drzavljanske vojne.

  Se je ze kdo vprasal zakaj Leve stranke k nam ne vabijo Slovence iz Venezuele, temvec muslimane iz BV?
  Ocitno sklepajo da bodo muslimani, ki sicer smrtno sovrazijo levicarje, vsaj par let njihovi volilci, Slovenci iz Venezuele pa nikoli.

 • WatsonForus

  Glupi Evropejčki pa delajo in to plačujejo. BRAVO !

  • Stef

   Slovencki niso nic boljsi. Zakaj? Ker so bili vzgajani v poslusnosti in hlapcevskem odnosu. Domoljubnosti in pokoncnosti pa zal ni.

 • bojan

  Jst bi odpr operativni oddelek ker bi se tem kamelobajtarjem odstranjevalo genitalije da se nebi več množili posiljevali ali se šli pedofilijo, toliko se bi jih še usmilil da ostanejo živi …

 • šmentanamuha

  Tej migrantski norosti ni videti konca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!