fbpx

Migranti zbrcali psa za zabavo in nato zabodli še njegovega lastnika

Foto: iStock

V kraju Belsen v Nemčiji se je zgodil milo rečeno bolan napad, saj je migrant najprej “za zabavo” zbrcal psička, nato pa se je skupina migrantov spravila še nad njegovega lastnika.
30-letnik je sprehajal okoli pol devetih zvečer svoja dva psa, ko mu je pot prekrižal migrant. Medtem ko se mu je Nemec poskušal izogniti, je migrant napadel enega od njegovih dveh psov in ga brcnil brez razloga. Moški je nato vprašal tujca, zakaj je napadel njegovega psa, takrat pa so stvari ušle izpod nadzora. Spor je šel celo tako daleč, da ga je migrant udaril v obraz, piše Voice of Europe
Nenadoma sta migrantu na pomoč priskočila še dva sonarodnjaka, ki sta Nemca napadla od zadaj. Medtem ko se je lastnik psa poskušal braniti sam, je prvi napadalec potegnil nož in ga poskušal zadeti. 30-letnik je dobil več ureznin, nato pa je padel po tleh. Takrat so ga trije migranti večkrat udarili v glavo in v trup, nato pa zbežali.
Napadeni 30-letnik je nato poklical nujno medicinsko pomoč ter bil z rešilcem odpeljan v bolnišnico. Ker policija ne more najti napadalcev, sedaj išče priče in namiguje na identiteto napadalcev, predvsem v povezavi s tem, da so govorili v tujem jeziku. Moškega z nožem opisujejo kot temnopoltega, po vsej verjetnosti je imel t. i. dreadlockse. 
Podoben napad pa se je ta teden zgodil tudi v Belgiji. 68-letni moški je bil brutalno pretepen, potem ko se je njegov pes približal skupini migrantov. Njegov obraz je zlomljen kar na 11 mestih, potem ko ga je preteplo pet mladih migrantov.

J. G.