fbpx

Migrantom ponudili nastanitev, ti so za seboj pustili pravo razdejanje: iztrebke, ščurke in umazanijo

Foto: Facebook

Ob obisku Baracka Obame v Hannovru veljajo tam okrepljene varnostne razmere, čemur pritiče tudi večje število policistov. Le-te so oblasti namestile v vojašnice, sicer namenjene policistom in vojakom, ki pa trenutno služijo kot namestitveni centri za migrante. Policiste je tam čakala prava grozota: umazanija, iztrebki in ščurki. 

”Policisti raje spijo v svojih avtomobilih kot v taki umazaniji,” so svojo kritiko na upravljavce vojašnic javno naslovili bavarski policisti. Ti bi morali v času Obamovega obiska bivati v teh prostorih, a so razmere tam popolnoma katastrofalne. Objekte namreč v zadnjem času uporabljajo za namestitev migrantov.

”Sperma, kri, iztrebki na zidovih in posteljah v barakah. Stanje je naravnost katastrofalno,” so zapisali v objavi. V jedilnicah in kuhinjah so jih čakali škurki. Kot so dejali, se zavedajo pomembnosti sodelovanja policistov, a v zameno vseeno pričakujejo vsaj urejene razmere za bivanje.

Razmere, kakršne so pustili migranti, so bile namreč katastrofalne in za bivanje popolnoma neprimerne. Kritika pri tem leti predvsem na upravitelje, ki so migrantom zaupali, in pred prihodom policijskih enot barak niso preverili.

Slike katastrofalnega stanja so objavili tudi na svoji Facebook stani:

M. G.