Migrantov skorajda ni mogoče izgnati

Foto: epa

Migranti se z odklanjanjem koronatesta izogibajo izgonu iz Švedske. Obmejna služba v patpoložaju. Floskule migrantoljubcev so se izkazale za laži. Strokovnjaki iz tretjega sveta so večinoma nekompatibilni z zahodnimi standardi. Švedska na poti v samouničenje.

Švedska se je znašla pred novim problemom v zvezi z migranti, je nedavno za medije izjavil Mikael Holmgren, ki je poveljnik švedske obmejne službe z zahodnem delu te skandinavske države. Na njegovem območju je namreč večje število migrantov, ki bi morali biti deportirani v izvorne države, vendar pa jih švedska obmejna služba ne more deportirati brez negativnih testov na kitajski virus. Testiranja pa ne morejo opraviti, ker se mu migranti upirajo. In tako se je švedska obmejna služba spet znašla v patpoložaju.

Švedska je ena najbolj progresivnih in politično korektnih držav, ki si predvsem močno prizadeva za to, da privablja migrante z vseh vetrov, najraje iz držav tretjega sveta. Za nameček so izredno darežljivi z vsemi vrstami socialne podpore in skušajo na vse načine ustreči vsakemu prišleku v vsem, kar temu trenutno pade na pamet. Švedska gre celo tako daleč, da odpravlja svoje tradicije, kulturne posebnosti, po potrebi celo prireja zgodovino, skratka, pripravljeni so praktično na nacionalno samouničenje, da bi ustregli muham migrantov. Za nameček pa so še izredno razumevajoči in permisivni do tujcev, ki kršijo zakone, celo ko gre za huda kazniva dejanja. Da migrant pride do postopka za izgon, pomeni, da je šel čez vse meje pri nespoštovanju švedske zakonodaje. In še v takšnih primerih se takoj najde cel kup »človekoljubov«, ki skušajo izgon preprečiti. Mediji in nevladniki, ki se razkričijo do neba, progresivni politiki, ki rohnijo v parlamentu, protestantski pastorji, ki skrivajo za izgon določene migrante v zakristijah, ali pa prenapeti »aktivisti«, kot je bila študentka, ki je bila pripravljena ogrožati letalo in potnike, da bi preprečila izgon migranta, kriminalca z dolgim seznamom nasilnih kaznivih dejanj.

Migranti zavračajo testiranje
No, v času pandemije kitajskega virusa pa so si migranti izmislili novo zvijačo, da se izognejo izgonu iz Švedske. Večina svetovnih držav v teh razmerah zahteva od vseh, ki vstopijo v državo, negativni test na novi koronavirus. Migranti, ki jih namerava Švedska izgnati v matične države, morajo imeti torej opravljen test, ki mora biti negativen, da bi jih njihove matične države sprejele. Vendar pa po zakonu nobenega ne more oblast prisiliti, da opravi ta test. Migranti v postopku izgona torej preprosto zavračajo testiranje in celoten postopek stoji. Zmogljivosti centrov, kjer migranti čakajo na deportacijo, se tako polnijo in kmalu bo prišel čas, ko bodo polni. Ko bodo polni, opozarjajo v švedski obmejni službi, bodo prisiljeni migrante izpustiti, saj jih večno ne morejo držati v teh centrih. To pomeni, da bodo migranti, ki bi morali biti izgnani, ostali na Švedskem in bodo morali znova skozi ves postopek, še bolj verjetno pa je, da bodo oblasti naredile čez te primere križ in dosjeje preprosto zaprle ter poslale v arhiv.

Foto: epa

Ekonomski migranti, ne begunci
Tako lahko z gotovostjo trdimo, da bo Švedska, ki že zdaj kotira tako rekoč na vrhu, pridobila še nekaj dodatnih točk v očeh migrantov tretjega sveta, ki se želijo prikopati do bogate evropske sociale, ki jo zlasti zahodno- in severnoevropske države tako radodarno delijo migrantom. Kajti ne slepimo se, migranti tretjega sveta, ki prihajajo v Evropo, prihajajo iz ekonomskih razlogov, predvsem za pridobitev socialnih ugodnosti, čeprav migrantoljubci kričijo, da gre za begunce. Če pogledamo samo letošnjo statistiko migrantov, ki so jih oblasti evidentirale pri vstopu v Evropo, vidimo, da devetdeset odstotkov migrantov prihaja iz držav, v katerih v zadnjih dveh desetletjih ni bilo nobene vojne, ne zunanje in ne notranje. Termin begunec uporablja globalistična kabala, da bi tako upravičila uvažanje migrantov tretjega sveta v Evropo. Njen namen je namreč s pomočjo migrantske povodnji uničiti Evropo, kot jo poznamo, in jo preoblikovati v multikulturno greznico, namen migrantov pa je priti do evropske sociale. Gre tako rekoč za vezano trgovino na škodo evropskih staroselcev.

Nekompatibilni “strokovnjaki”
Če floskula o beguncih ne prime, pa imajo globalisti na zalogi še drugo floskulo, s katero upravičujejo množične migracije v Evropo. Ti migranti iz tretjega sveta naj bi namreč »pomladili Evropo«, poskrbeli za naše pokojnine, povečali dodano vrednost, saj naj bi bili vsi visoko izobraženi strokovnjaki, inženirji, zdravniki in tako naprej. Statistke te trditve postavljajo na laž. Tako statistike evropskih institucij kot tudi nacionalnih uradov (Nemčija, Francija) kažejo, da se zaposli zelo majhen odstotek migrantov, približno do deset odstotkov. In še od teh je večina nizko plačana delovna sila pri tistih rojakih, ki so lastniki trgovin ali restavracij, praviloma v migrantskih četrtih, ali pa so zaposleni na državnih uradih, ki se pretežno ukvarjajo z migranti. Se pravi v servisiranju samih sebe. Dodane vrednosti za gospodarstvo države gostiteljice je torej kaj malo, a saj drugače ne more biti. Na Švedskem (o tem smo pred kratkim že pisali) odkrivajo v zadnjih letih vse več ponarejenih diplom, ki jih migranti pridobijo za nekaj sto evrov iz izvorne države in tako čez noč »postanejo« diplomirani učitelji, zdravniki, pravniki … A tudi glede tistih, ki so si v rodni državi dejansko pridobili diplomo, je njihov prispevek k dodani vrednosti komaj kaj boljši. Raven znanja, pridobljenega v državah tretjega sveta, preprosto ne zadostuje za potrebe razvitih evropskih držav. Švedska zdravniška zbornica je tako opravila test med diplomiranimi zdravniki-migranti in samo 16 odstotkov jih je izkazalo zadostno znanje, da lahko prakticirajo na Švedskem. Tako se lahko večina teh zdravnikov pridruži rojakom na sociali, ali kar je še huje, kriminalnim tolpam. In ker je zahodna družba do migrantskega kriminala neverjetno blaga, kriminalne združbe v migrantskih četrtih vse bolj naraščajo. Še tiste kriminalce, ki tako rekoč prestopijo vse meje, je, kot rečeno, skorajda nemogoče izgnati celo v primerih, ko gre za ljudi, ki so povezani z islamističnimi teroristi.

Je res že odbila dvanajsta?
Levo liberalna migracijska politika je tako pripeljala dobršen del evropskih držav in pravzaprav celotno celino na rob propada. Edina rešitev je, da državljani izvolijo na oblast močne desne, nacionalistične in konservativne stranke, ki bodo sposobne spremeniti zakonodajo, zapreti meje priseljevanju, počistiti s kriminalom in deportirati vse migrante, ki samo zajedajo socialni sistem. Le tako se lahko Evropa reši pred propadom, čeprav ni malo takih, ki menijo, da je dvanajsta že odbila.

Bogdan Sajovic