Migrantski spopadi na Danskem: Od junija že 42 streljanj, država pa lahko z zvezanimi rokami morijo samo gleda

V Nørrebru so vsak dan napadeni tudi policisti (Foto: Youtube/@DW English)

Danska prestolnica Köbenhavn je kraj spopadov tolp. Pred več kot tednom so tamkajšnji mediji poročali o streljanju med člani tolpe v mestnem okrožju Nørrebro, a vojnim spopadom med tolpami ni videti konca. Trajajo že od junija, za z migranti poseljen Nørrebro pa so takšna streljanja postala že vsakdanja praksa. Država v mestnih okrajih, poseljenih z migranti, ne more več vzdrževati reda in miru, muslimanske tolpe pa prevzemajo nadzor.

V sredo zvečer so mnogi pripovedovali ponovnemu streljanju, a tokrat sta bila vpletena dva migranta. Prvi iz tolpe “Brothas” (slengovsko: bratje) in drugi iz tolpe “LTF” (Loyal to Familia oziroma Lojalnost/zvestoba družini). Slednjega so v z migranti prenaseljenem Nørrebru tudi ustrelili. Petindvajsetletnika so nemudoma odpeljali v bolnišnico in je še vedno v kritičnem stanju, v preteklosti pa so ga zaradi kaznivih dejanj proti posameznikom že velikokrat obtožili.

Niti četrtkov večer ni minil mirno. Že ob štirih popoldne naj bi se v Nørrebru začel nov spopad med rivalskima tolpama, v bolnišnici pa sta pristala dva poškodovana in ustreljena  moška. Po podatkih köbenhavnske policije je zaradi hujših poškodb in ran umrl 22-letnik.

Vojno stanje je v migrantskem naselju že od junija
V migrantskem naselju so takšni dogodki že vsakodnevna praksa. Spopadi med tolpami niso redki, dogajanje pa bi lahko brez slabe vesti označili za vojno stanje. To se je začelo že 12. junija letos, od takrat pa se podobne in hujše stvari dogajajo vsak dan. V vojnih spopadih je do zdaj bilo že dvainštirideset različnih streljanj. Med tem je bilo ustreljenih petindvajset ljudi, od katerih pa so trije umrli. Tolpe svoje spore na tak način še naprej poglabljajo, dogajanju pa ni videti konca.

Že pred časom je danski premier dejal, da se država spopada z resnimi težavami, ki jih povzročajo posamezne skupnosti in muslimanske tolpe. Priznava, da v nekaterih mestih roka zakona ne velja več, saj so tolpe popolnoma prevzele nadzor. Po poročanju organizacije Voice of Europe država v takšnih okrajih sploh nima besede ter ne more vzdrževati reda in miru.

A. L.

 • dr Janez Sveti

  Nevem kaj je s tem narobe, da se emigrantske tolpe, pobijajo med seboj? Dajte jim avtomatsko orožje, ker je premalo mrtvih.
  DR janez Sveti dve muhi na en mah

  • učko

   Jih bomo najprej naselili okol tebe kot sosede, pol jim pa damo puške in minomete pa naj razturijo do konca !

   • dr Janez Sveti

    Zakaj sebe vikaš?
    Sicer pa bi rad videl kako boš to speljal.

    Dr Janez Sveti vesoljc

  • Novakec1

   Kolateralna škoda so pa kristjani, o njih se ne sme pisat

 • učko

  Če policija pokaže nemoč pri njihovih obračunih, bo kmalu val nasilja pljusknil tudi na druge. Kriminalci vedno tipajo kje je nova meja za njih. Če je ni, gredo še dlje !!!

  • spet-sam-jest

   MA DOKLER SE MED SABO JIM NEJ NUDJO USO PODPORO

 • Razocarana

  Obogatitev s katero hočejo Mirovni Inštitut in druge od Sorosa financirane slovenske človekoljubne organizacije na vsak način oplemenitit Slovenijo, in ki jo evropske vlade, vključno z dansko, z milimi kaznimi in z namensko nesposobnost da odstranijo tuje kriminalce z ulic in nato iz države nosijo glavni del krivde za nastalo situacijo.

 • spet-sam-jest

  Ma use maximaln oborožit, pa na paint bALL POLIGONPOSLAT PA ZA PAR DNI USE URGENTNE CENTRE ZAPRT ZA POMOČ RANJENIM PA ČRNSKE VRAČE Z NAJBL UMAZANIM ROKAM I N OKUŽENIM ORODJEM PRPELAT, K ONI SO ITAK TAK OD DOMA NAVAJENI IN BI SE PROU DOMAČ POČUTL. zMAGVALCOM PA NAGRADO ZA USAK ZADETEK . MED OČI 5 EUROU U TREBUH TUD 5, U SRCE 3 EURE, U KOLEN IN KOMOUC PO 2 EURA…ZA KKŠNO ODREZANO GLAVO PA EXTRA BONUS…