fbpx

Mimo pravil: Migranti so si postlali kar sredi Pariza

Foto: epa

Enega izmed najlepših evropskih mest so preplavili migranti, ki so kar na znamenitih pariških ulicah začeli postavljati svoje šotore. Express poroča, da Pariz postaja vse bolj umazano mesto.

Manj kot tri tedne po otvoritvi migrantskega centra v glavnem mestu Francije, ki sprejema le moške migrante, je vseh 400 postelj že zasedenih. Če so mislili, da bodo na tak način rešili problem migrantov, so se francoski migrantoljubci očitno zmotili, saj jih imajo sedaj na stotine kar pred vrati. In to dobesedno, saj so si migranti iz Egipta, Libije, Afganistana, Pakistana, Eritreje in Sudana, ki niso dobili postelje v centru, postlali kar na ulici pred omenjenim migrantskim centrom. In nič ne kaže, da bodo odšli.

Migranti so sicer v zadnjem letu Francozom dobro pokazali, kako je, ko pridejo k njim, saj se vrstijo teroristični napadi, poleg tega pa povsod, kamorkoli pridejo, za seboj pustijo razdejanje in nered. Dobrodelni delavci sicer zagovarjajo, da bi bilo boljše, če bi migranti ostali v Calaisu v tamkajšnjem barakarskem oziroma šotorskem naselju. 

Domačini pa so razkrili, da so opazili že več pobegov teh migratnov iz migrantskega centra v Parizu, saj niso zadovoljni z nadzorom. Ker bo očitno tega vedno več, si želijo boljšega življenja v Nemčiji, in ne več v Franciji.

Na sploh pa se migranti temu novemu migrantskemu centru v Seine-Saint-Denis izogibajo, ker ne želijo biti nadzorovani s kamerami ali s strani policistov.

M. S.