fbpx

Misteriozna smrt: Izginulo Britanko našli mrtvo v pristanišču v Šibeniku

Izginula Britanka najdena mrtva (Foto: Freepik/PU Šibensko-kninska)

Hrvaška gorska služba za reševanje je sporočila, da je bilo najdeno telo Britanke, ki je v ponedeljek izginila v Šibeniku.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se je ženska v nekem trenutku oddaljila od svoje skupine, s katero si je v spremstvu vodiča ogledovala mesto. Ko je to skupina ugotovila, so pogrešano kaj kmalu prijavili policiji in pričelo se je iskanje.

V torek, dan po izginotju, se je v iskanje vključila hrvaška gorska reševalna služba v Šibeniku. Izginulo naj bi menda nazadnje videli drugi turisti iz skupine, ko so ji pomagali dvigniti denar na bankomatu (v bližini trga Medulić), od takrat pa se je za njo izgubila vsaka sled.

Foto: Pixabay

Z brezpilotnim letalnikom so pregledali mestno jedro, kjer se je Britanka gibala, preden se je oddaljila od skupine. Ker so se policisti dokopali do novih informacij, so v četrtek, 30. junija, ponovno angažirali dron in preiskali okolico železniške postaje in pristanišča.

Na podlagi pregledovanja posnetkov je bila v neposredni bližini pristaniškega skladišča opažena oseba, navaja 24Sata. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je to iskana oseba in da je žal mrtva, so javili iz gorske službe za reševanje. Izrekli so sožalje svojcem in prijateljem ženske.

Zaenkrat še ni znano, zakaj se je Britanka znašla v pristanišču in kaj je bil razlog njene smrti.

Sara Kovač