fbpx

Mladoletni migrant zabodel uslužbenko begunskega centra; število ubojev v porastu

Foto: iStock

Mladi prosilec azila je danes zabodel in ubil uslužbenko begunskega centra na zahodu Švedske, namenjenega mladoletnim prišlekom brez spremstva, je sporočila tamkajšnja policija.

22-letno uslužbenko begunskega centra na Švedskem so sicer prepeljali v bližnjo bolnišnico, a je niso mogli rešiti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija identitete ali nacionalnosti napadalca ni želela razkriti, sporočila je le, da gre za mladega moškega, ki je bival v centru, namenjenem migrantom v starosti od 14 do 17 let. Zaradi suma umora so ga aretirali.

Število podobnih incidentov se je občutno povečalo
Obenem je tiskovni predstavnik policije Thomas Fuxborg priznal, da se je število tovrstnih incidentov ob prihodu velikega števila migrantov oz. beguncev v minulega pol leta občutno povečalo.

Prav danes je švedska policija zahtevala dodatnih 4100 policistov in drugih uslužbencev za pomoč pri boju proti terorizmu, deportacijah neupravičenih migrantov in varovanju begunskih namestitvenih kapacitet.

Švedska s slabimi desetimi milijoni prebivalcev je lani sprejela več kot 160.000 prosilcev za azil. V zadnjem času je občutno zaostrila svojo azilno zakonodajo in uvedla nadzor na mejah, saj pritiska ne zmore več.

V. V., STA