fbpx

Množično priseljevanje – Švedska postaja ‘izvoznica džihada’

Migranti na Švedskem (foto: epa).

Zadnji statistični podatki postavljajo Švedsko glede na rast prebivalstva na 2. mesto v Evropski uniji – a vzrok za to ni povečanje števila rojstev, temveč množično priseljevanje migrantov. Džihad preko priseljevanja je učinkovita shema osvojitve, kar se trenutno očitno dogaja ne le na Švedskem, temveč tudi v drugih evropskih državah, predvsem preko politike ‘odprtih vrat’  vodilnih evropskih politikov, kar v Evropo prinaša le kaos.

Število prebivalcev Švedske se je v zadnjem letu povečalo za več kot en odstotek, kažejo podatki Eurostata.

Od leta 2015 se je prihod iskalcev azila na Švedsko sicer upočasnil, kljub temu pa bo država letos vseeno sprejela 34,700 azilantov. Medijska hiša BBC News pa je to severnoevropsko državo že označila za  ‘izvoznico džihada‘.

Švedska populacija je v letu 2016 narasla za 144,000 prebivalcev. To Švedsko postavlja na 2. mesto, takoj za majhnim Luksemburgom. Rast prebivalstva je znašala 14,5 oseb na 1000 prebivalcev. Po številu rojstev si Švedska sicer skupaj z Veliko Britanijo (in takoj za Irsko) deli drugo mesto, a neto rast rojstev, potem ko odštejemo še smrtnost, znaša le 2,7 oseb na 1000 prebivalcev, kar pomeni, da se je prebivalstvo v veliki meri lahko povečalo le preko množičnega priseljevanja in ne zaradi povečanja rojstev, piše Chris Tomlinson za Breitbart.

Povprečna rast prebivalstva v Evropi je po podatkih Eurostata sicer 3 osebe na 1000 prebivalcev, kar pomeni okoli 1,5 miljona ljudi.

Foto: iStock

Posledice množičnega priseljevanja za Švedsko so številne. Država se sooča s pomanjkanjem stanovanj, stopnja kriminala se v zadnjih letih povečuje in nekateri trdijo, da nesorazmerno število povzročiteljev kaznivih dejanj predstavljajo prav migranti. Uradni podatki policije o tem še niso objavljeni. V začetku tega leta pa je švedski policist Peter Springare dejal, da veliko število kaznivih primerov, s katerimi se sooča, zajema osumljence, ki imajo “tuje ozadje”.

Iz nordijske države prav tako poročajo o povečanju števila spolnih napadov in množičnih posilstev – pojav,  ki je bil v preteklosti tu redek. Neodvisna raziskovalna skupina je s pomočjo švedskih sodnih dokumentov ugotovila, da so v primerih množičnih posilstev moški s tujim izvorom odgovorni za kar 9 od 10 napadov.

U. V.