fbpx

Močan veter v Italiji vzel več življenj, Benetke so pod vodo

Foto: epa

V močnih neurjih, ki so v nedeljo divjala v Italiji, je umrlo pet ljudi, večinoma zaradi dreves, ki so padla na njihova vozila. Neurja z nalivi in močnim vetrom so prizadela predvsem osrednji in južni del Apeninskega polotoka. Benetke so v strahu zaradi narasle vode.

Dve žrtvi sta umrli nedaleč od mesta Caserta na jugu Italije, ko se je na njun avtomobil podrlo drevo. Tretji človek je umrl v Macerati v deželi Marke na severu države, ko je njegov avtomobil, iz katerega se ni mogel rešiti, odneslo v reko, je davi poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Blizu kraja Candidoni v Kalabriji na jugu Italije je v nedeljo prav tako zaradi padca drevesa na njegov avtomobil umrl kmet. V nedeljo se je blizu Verone utopil moški, ko je njegovo vozilo zdrsnilo v reko Tione.

Avtobus odneslo s ceste, več poškodovanih
Zaradi nalivov so zabeležili tudi več nesreč na cestah. Okoli 5. ure davi je avtobus s 25 potniki, ki se je vračal iz Torina, zaradi spolzkega cestišča odneslo z avtoceste A21. Nekateri potniki so utrpeli lažje poškodbe, zaradi česar so jih prepeljali v bolnišnico, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Prebivalci Benetk po mestu z gumijastimi škornji
Benetke se medtem znova borijo z naraslimi vodami. Gladina morja je davi za 130 centimetrov presegala običajno raven, zaradi česar so s sirenami že posvarili prebivalstvo. Tako visoka voda pomeni, da prebivalci več kot 40 odstotkov zgodovinskega središča mesta nujno potrebujejo najmanj gumijaste škornje, dodaja APA.

N. K., STA