fbpx

Mojster borilnih veščin in hollywoodski zvezdnik Steven Seagal bo odslej odposlanec Rusije za humanitarne odnose z ZDA, republikanci pa v smeh

Foto: epa

Hollywoodski zvezdnik Steven Seagal, sicer tudi ruski državljan od leta 2016, je dobil pooblastilo Rusije, da postane posebni odposlanec za humanitarne odnose z ZDA. Republikanski tabor se tej potezi posmehuje.
Naloga ameriškega igralca akcijskih filmov bo “nadaljevanje prizadevanj rusko-ameriških odnosov na področju humanitarnih zadev – kulture, umetnosti, mladinske izmenjave in drugo”, so sporočili z ruskega zunanjega ministrstva prek Facebooka. Seagal za svoje delo ne bo prejemal nobenega plačila.

66-letni igralec, ki je igral v več kot 60 filmih, je za zaupanje ruskega ministrstva izjemno hvaležen. “Vedno sem poskušal storiti vse, kar je v moji moči, da bi izboljšal rusko-ameriške odnose,” je dejal Seagal, sicer dvojni državljan Rusije in ZDA, sedaj, ko ima uradno funkcijo, pa je zanjo še posebej hvaležen. Mojster borilnih veščin redno obiskuje Rusijo, tam je odprl tudi verigo restavracij Planet Hollywood v 90. letih prejšnjega stoletja.

Seagal na dan, ko je dobil ruski potni list. (Foto: epa)

Stevenu Seagalu so zaradi podpore Rusiji in nastopa na neki prireditvi na polotoku Krim prepovedali vstop v Ukrajino za 5 let.

C. Š.