fbpx

Moški v Angliji želel z uspavalnim sprejem priti do spolnega odnosa

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

V Angliji se je odvijalo sojenje proti moškemu turškega porekla, ki je z uspavalnim sprejem poškropil žensko, da bi z njo imel spolne odnose. 

Ženska se je zbudila poleg Gundogana Dursana, šokirana in v strahu za svojo varnost. Dogodek se je zgodil v Enfieldu na severu Londona. Ko se je napadalec srečal z žrtvijo, ji ni povedal, kaj je v steklenici, v kateri je bilo pršilo za uspavanje na naravni bazi sivke, limonine trave in kamilic.

Za dogodek je povedala svojemu psihologu lansko poletje, ki je incident nato prijavil policiji, ta pa je nato sprožila postopek proti moškemu turške narodnosti.

Poskus posilstva je obtoženi priznal, zato ga sodnik ni obsodil na zaporno kazen, temveč mu je naložil opravljanje družbeno koristnega dela. V intervjuju za Daily Mail je Dursan priznal, da je poškropil obraz žrtve, vendar brez zlobnih namenov. Kot je dejal, je le upal, da bo imela dolg spanec, da bo lahko kasneje imela z njim tudi spolni odnos. Uspavalno sredstvo se sicer kupi v redni prodaji v drogeriji in ni substanca, ki bi imela močan hipnotičen učinek.

Miha Pirih