fbpx

Moški v Nemčiji zapeljal v pustno povorko! Med poškodovanimi tudi otroci!

Foto: Twitter

Iz Nemčije poročajo, da je v kraju Volkmarsen v zvezni deželi Hessen moški z vozilom zapeljal v pustno povorko in pri tem poškodoval več ljudi. Policija je sporočila, da je napadalca aretirala.

Policija ni želela povedati, ali je šlo za teroristični napad ali pa za nesrečo. Po poročanju Guardiana, ki se sklicuje na nemške medije, naj bi bili med poškodovanimi tudi otroci.

30 poškodovanih
Očividci pravijo, da je bilo videti, kot da je moški okrog pol tretje ure popoldan namenoma zapeljal v pustno povorko s kombijem srebrne barve znamke Mercedes. Po poročanju oblasti je bilo poškodovanih najmanj 30 oseb, poroča nemški Bild. Drugi očividci pa so še povedali, da je moški obšel cestno zaporo in zapeljal v pustno povorko, kjer so bili otroci.

Foto: Twitter

Že v nedeljo je prišlo do prekinitve pustnega rajanja v dvorani v istem kraju, ko so krajevni gasilci zaradi sprožitve požarnega alarma dvorano izpraznili. Po krajši prekinitvi se je prireditev nadaljevala. Še vedno ugotavljajo vzrok za incident in morebitno povezavo med današnjo nesrečo.

Foto: Twitter

Hana Murn