Moskva grozi: Britanijo lahko z enim samim udarcem izbrišemo z obličja zemlje!

Foto: epa

Diktatura ruskega predsednika Vladimirja Putina je v zadnjih letih botrovala novim ruskim imperialističnim težnjam po širjenju svojega ozemlja, posledični priključitvi Krima in zaostrovanju odnosov z Zahodom, kar se kaže predvsem v Siriji. Rusi pa očitno nimajo nobenih težav, ko je potrebno groziti šibkejšim sovražnikom od Združenih držav Amerike. Če bi se Združeno kraljestvo odločilo za nepričakovano potezo in jedrski napad, bi ga Rusija z enim samim zamahom izbrisala z obličja zemlje, opozarja visoki ruski uradnik Franc Klincevič. Britanija je po njegovih besedah tako majhna, da bi jo pokončala že ena jedrska bomba.

Franc Klincevič, podpredsednik ruskega zveznega komiteja za obrambo in varnost, nima nobenih zadržkov pri svojih odprtih grožnjah Veliki Britaniji in ta naj se nikar ne drzne kadarkoli zoperstaviti Rusiji. Klincevič je sicer kar na Facebooku odgovoril na komentar Michaela Fallona, britanskega obrambnega ministra, ki je pred dnevi izjavil, da bi se Britanci lahko odločili za preventivni napad na Rusijo, če bi jih nasprotnik dovolj “sprovociral”.

Britanski premier si je “upal” preveč, užalil je ruski ponos
Fallon je pred dnevi v intervjuju za državno televizijo BBC izjavil, “da bi lahko v najbolj ekstremnih okoliščinah uporabili jedrsko orožje kot prvi udarec nasprotniku. Nasprotniku je potrebno namreč jasno pokazati, da zanj ne bo milosti, če bi se odločil uporabiti orožje zoper našo državo”.

Klincevič je na Facebooku v odgovoru zapisal, da ga “res zanima, katera država bi lahko bila tarča napada Združenega kraljestva? Njihovo ozemlje je tako majhno, da bi ga z obličja zemlje lahko izbrisal samo en protiudarec!”

Rusi v svojih gozdovih pripravljajo otroke na jedrsko vojno
Pred dnevi so otoški mediji sicer že poročali, da Rusi svoje otroke pripravljajo na vojno, bržkone zaradi naraščajoče grožnje globalnega jedrskega konflikta. Učenci 5. razreda na šoli Generala Jermolova v Stavropolu so nosili maske v okviru prve vojaške vaje na tleh, ki je zajemala tudi boj proti radiaciji, preživetje v gozdovih in druge aktivnosti.

Otoški časnik Express sicer poroča, da se Rusi pripravljajo na neizbežno vojno na Korejskem polotoku, kjer utegne v prihodnjih tednih izbruhniti jedrski konflikt epskih razsežnosti. Ameriška, južnokorejska, kitajska, japonska in ruska vojska se tako vztrajno pozicionirajo okoli najbolj zaprte države na svetu.

T. F.