fbpx

Musliman grozil z nožem: “Ubil bom vsakega, ki bo poklical policijo!”

Foto: iStock

Abdinzak Ahmed Farah je grozil ljudem v središču mesta Faribault z nožem, ob čemer “ni pozabil” omeniti, da bo ubil vsakega, ki bo poklical policijo.

Tuji mediji poročajo, da je Abdinzak Ahmed Farah jedel surovo govedino kar z nožem v središču mesta Faribault v Minnesoti. Kasneje pa mu je očitno postalo dolgčas in je mimoidoče začel spraševati, ali bi se želeli z njim igrati neko igro. Osebje restavracije ga je prosilo, naj odide, vendar se je kasneje vseeno vrnil na to območje in začel ljudem groziti z istim nožem, s katerim je pred tem jedel. A očitno mu to ni bilo dovolj, saj je sčasoma začel z nožem celo tekati za ljudmi in ga je vrgel proti mimoidočim. To se je dogajalo 24. julija, nekdo od očividcev pa je nato končno poklical policijo. Farah je nato grozil, da ga bo ubil: “Ubil bom vsakega, ki bo poklical policijo!” Vendar pa je očividec vseeno zadržal Faraha vse do prihoda policistov, poroča Jihad Watch.

V islamski ideologiji imajo noži in meči pomembno vlogo. Nekateri deli v koranu zagovarjajo nasilje s hladnim orožjem, v tradicionalnih islamskih družbah, kot je Savdska Arabija, pa se meč pogosto uporablja kot sredstvo za usmrtitev.

To pa ni edini letošnji napad muslimana z nožem v Minnesoti. V začetku leta je v St. Cloudu, v nakupovalnem središču, mlad Somalijec Dahir Adan napadel 10 kupcev z nožem, preden ga je aretiral policist Jason Falconer. Somalijec Abdul Razak Ali Artan pa je prav tako izvedel napad z nožem v Ohiu, na tamkajšnji univerzi, in to le nekaj tednov za napadom v St. Cloudu.

M. S.