fbpx

Musliman iz jeze zažgal koptskega kristjana, ker je bil ta v zvezi z njegovo sestro

Foto: iStock

Musliman je iz maščevanja zažgal mladega moškega, koptskega kristjana, ko je izvedel, da je ta v zvezi z njegovo sestro, ki je sicer muslimanske veroizpovedi. Družinski tragediji je kmalu zatem sledil še umor nesrečnikovega očeta, njegov mlajši brat pa je na srečo utrpel le poškodbe. 

Dogodek se je pripetil v majhni egiptovski vasici Dmas v Meet-Ghamru, in sicer potem, ko se je razširila govorica o zvezi med 25-letnim koptskim kristjanom Shihatom Sabrijem in sestro muslimana Yasser Ahmed Qasim.

Jezen musliman nesrečnika polil z bencinom
Portal Jews News poroča, da se je besen brat s posodo z bencinom v roki napotil do moškega, s katerim je bila njegova sestra v zvezi, ga polil z bencinom in zažgal. Dogajanje so v grozi spremljali šokirani očividci, ki so povedali, da se je nesrečnik vrgel v sosednji kanal z namenom, da bi pogasil ogenj, ki je zajel njegovo telo. Ogenj je pustil sledove opeklin na celotnem telesu, ker so bile poškodbe prehude, pa je mladi kopt umrl.

Foto: iStock

Po grozljivem dogodku so se vaščani zbrali na prizorišču. Tam je prispel tudi 60-letni Sabri Shehata, oče nesrečnika. Tam pa ga je z noži in bodali napadla skupina muslimanov, katere del je bil tudi morilec njegovega sina. Zaradi hudih poškodb je kmalu zatem umrl v bolnišnici, poškodovan pa je bil tudi njegov mlajši sin, ki je poskušal pomagati očetu.

N. Ž.