fbpx

Musliman, ki je posilil svojo ženo in to posnel, je policistom rekel, da je vse, kar je naredil, v islamu sprejemljivo

Foto: Youtube (slika je simbolična)

35-letni musliman je obsojen na 10 let zaporne kazni zaradi spolnega napada na svojo žrtev, ki je hkrati tudi njegova žena, vendar zavrača vsakršno odgovornost, češ da je vse, kar je storil, v islamu sprejemljivo.

Policija v Northumbrii v Angliji se sooča z enim od prvih tovrstnih problemov, ko so napovedali pregon posiljevalca, ki trdi, da je vse, kar je storil, v islamu sprejemljivo. Kako posiljuje svojo ženo, je sicer posnel s telefonom in tam posnetek tudi hranil. 35-letnega muslimana je policija aretirala, ko je njegova žena prijavila, da je bila posiljena na domačem naslovu, kot dokaz pa je predala mobilni telefon, na katerem je bil dvominutni video, ki so ga policisti označili kot “moteč in ponižujoč”, žrtev pa je na njem v veliki meri gola in zlorabljena v drogiranem/opitem stanju. Videoposnetek prikazuje stisko žrtve, ki v joku prosi moža, naj preneha s posiljevanjem.

Čeprav je žena šla sprva na policijo, pa pozneje ni želela pričati na sodišču, češ da hoče, da njenega moža izpustijo iz pripora, ter da umika svojo prijavo.

Vso krivdo prelaga na ženo
Musliman pa zdaj na sodišču obtožuje kar svojo ženo in trdi, da bo dokazal, da je ona sama pila alkohol in spala naokrog z drugimi moškimi, video pa je posnela zgolj za to, da bi lahko utemeljeno sprožila ločitveni postopek. Vendar pa so na sodišču že prišli do dejstev, da ni nobenih dokazov, da je njegova žena imela afere z drugimi moškimi. Ob številnih priložnostih je obtoženi moški izpostavil, da se je par pogosto snemal med spolnimi odnosi ter da je v islamu sprejemljivo vse, kar je posneto v spornem videu. Inšpektor v preiskovalni ekipi tega posilstva Paul Young pa je za Jihad Watch povedal: “Ta moški je pokazal le malo obžalovanja glede tega, kar je storil ženski, in je prepričan, da lahko počne z njo, kar se mu zljubi.” Vseeno pa musliman ni prepričal sodišča, ki je razsodilo, da je treba žrtev zaščititi, in ga obsodilo na 10 let zapora. S tem sporočajo ljudem, ki mislijo, da lahko kršijo zakon in to upravičujejo s svojo skupnostjo ali vero, da sodišče na to nikakor ne bo pristalo.

M. S.