fbpx

Pošastno: Musliman pred 16. leti ugrabil 15-letnico in jo 13 let posiljeval, ponujal za spolne usluge in prodal njene otroke

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Britanska spolna sužnja je po 13 letih grozljive zlorabe spregovorila. Pri 15. letih je bila ugrabljena s strani muslimanskega voznika taksija. Anna Ruston trdi, da jo je njen ugrabitelj redno posiljeval, jo ponujal za spolne usluge drugim moškim in prodal štiri otroke, ki jih je med tem grozljivim časom rodila.

Voznik taksija Malik jo je prisilil, da je potrebo opravljala v majhno konzervo v njeni sobi, še vedno pa jo vonj česna spominja na smrad njenega ugrabitelja. Za ugrabljenko so vedeli tako starši kot sorojenci ugrabitelja, a niso storili ničesar, da bi ji pomagali. Druge žene, ki jih je Malik prav tako zlorabljal, so ji občasno ponudile puder, da si je prekrila modrice, in tablete proti bolečinam.

Primer je srhljivo podoben Fritzlovemu
“Še vedno vidim tisto spalnico in tisti kot, v katerem sem se zvijala od bolečine. Sčasoma sem prenehala čutiti bolečino, moje telo se je preprosto izklopilo,” je povedala Anna. Njena zgodba je srhljiv odmev grozljivega primera Elizabete Fritzl, ki jo je imel njen oče Josef v kleti zaprto 28 let. V tem času je Elizabeta rodila sedem otrok, enako pa se je dogajalo Anni.

Anna Ruston je bila najstnica, ki je živela pri prijatelju, saj ji je umrla babica, starši pa so se ji odrekli. Malik je točno vedel, da je ne bo nihče pogrešal. V knjigi, v kateri razkriva svojo žalostno zgodbo, je zapisala, da se je navezala na Malika, saj je bil prijazen in vljuden moški, ona pa je potrebovala pozornost odraslih. Vabil jo je k sebi domov, kjer sta jedla, pila in kramljala. Sprejela jo je tudi njegova družina.

A nenadoma se je njegov odnos spremenil. Začel jo je klicati ‘bela cipa’, jo posilil in zaklenil v sobo. Posiljeval jo je skoraj vsak dan, 13 let. Ko je zanosila prvič, je bila srečna, saj je mislila, da ji bo v tem trpljenju vsaj otrok v uteho, poroča Daily Mail. A te sanje niso trajale dolgo, saj ji je Malik otroka iztrgal iz rok takoj po porodu. Anna sumi, da ga je prodal, saj ga ni videla nikoli več.

Malik jo je prisili nositi naglavno ruto in gledati v tla
Malik jo je redno pretepal. Tepel je ni le med nosečnostjo. Anna je spregovorila tudi o svojem razočaranju nad organi pregona. Nihče ji namreč ni želel pomagati, saj so se bali, da jih bodo obtožili diskriminacije. Anna je povedala tudi, da jo je “Malik oblačil v nošo njegove kulture.” Lase si je morala pobarvati na črno, nositi je morala naglavno ruto in vedno gledati v tla, ko je govorila z njim.

Poskušala je tudi pobegniti. Ni ji uspelo in Malik jo je tako okrutno pretepel, da si ni več upala poskušati. Še danes jo je strah Malika in to tako, da ne želi pričati na sodišču. Skušala se je tudi obesiti, a naglavna ruta ni zdržala teže.

Zbežati ji je pomagal zdravnik, ki jo je zdravil zaradi podhranjenosti. Po begu se je uspela postaviti na noge in je celo navezala stike z moškim (takrat najstnikom), pri katerem je živela po babičini smrti. On je bil presrečen, da jo je spet videl. In čeprav je imela Anna v odnosu z moškim velike težave zaradi travm iz preteklosti, sta danes srečno poročena in imata štiri otroke. A štirih, ki jih je rodila v ujetništvu, najbrž ne bo nikoli več videla.

Aleksander Rant