fbpx

Musliman trgovko nasilno zgrabil za vrat in jo poskušal spreobrniti v islam, med aretacijo policistu poškodoval roko in kričal Alah Akbar

Foto: iStock

V ameriški zvezni državi Indiana se je zgodil incident, v katerem je napadalec fizično obračunal z delavko v trgovini in jo zgrabil za vrat. Napadalec Khalid Bilal se je po navedbah Jihad Watcha vznemiril, medtem ko se je njegov poskus spreobrnitve zaposlene v islamsko vero klavrno končal. 

Incident se je dogodil v soboto malo pred drugo uro popoldne v trgovini Goodwill v mestu Muncie. Po prihodu so policisti naleteli na 24-letnega Bilala, ki se je soočal z zaposlenimi v trgovini. Iz poročila je razvidno, da je Bilal poškodoval roko policistu, medtem ko ga je ta skušal aretirati in odvesti v pripor. Zaradi svojega vedenja se aretirani sooča z obtožbami zaradi napada na uslužbenko v trgovini in na policiste.

Med aretacijo kričal Allah Akbar
Potem ko se je napadalec fizično lotil še drugega policista, je bil zaustavljen s pomočjo električnega paralizatorja. To je policistom omogočilo, da so Bilalu nataknili lisice, na kar se je osumljenec odzval s sunkovitim brcanjem policista z obema nogama, zato so bili možje postave prisiljeni tudi v priklenitev storilčevih nog. Poročila navajajo, da je aretirani med tem kričal Allah Akbar.

Chasity Fraley, stranka v trgovini, ki je prisostvovala incidentu, je za 24-Hour News 8 povedala, da je bila v strahu za svoje življenje. Skupaj s svojimi tremi otroki se je nahajala v trgovini, ko je zaslišala, kako moški kriči pri pultu. “Moški je bil zelo razjarjen in je kričal na enega izmed uslužbencev in ga zagrabil za ovratnik, ga pričel potiskati in kričati: A si prestrašen?!” je dejala. “Bil je poln besa in nasilja, nikoli še nisem videla česa takega.” Fraleyjeva je povedala, da ni bila prepričana, kaj se dogaja, zato se je odločila, da se z otroki pomakne v kot, medtem pa je zaslišala grožnjo napadalca, da bo ubil vse, ki se nahajajo v trgovini.

Foto: Printscreen/YouTube

Po navedbah Fraleyjeve se je uslužbenka v pogovor tedaj vpletla z namenom, da moškega pomiri. “Sprva je uporabila nežnejši ton in ga vprašala, v čem je problem, ter mu predlagala, naj stopi ven, kjer bi se lahko pogovorila in rešila problem. Ta jo je nasilno zgrabil za vrat in jo pričel pretepati.” Bilal je postal vznemirjen, medtem ko je zaposleno skušal spreobrniti v islam. Po prepričanju Fraleyjeve je zaposlena v danih razmerah zelo dobro odreagirala. “Zaposleni so nas zavarovali in ga umaknili iz naše neposredne bližine.” 

Policija je izdala, da je bil moški odpeljan v bolnišnico, kjer je nadaljeval z napadanjem policistov, medtem ko so ga ti poskušali obvladati. Bilal je policista ob bolniški postelji trikrat napadel, zaradi česar mu sedaj grozi vrsta obtožb zaradi nasilnega obnašanja.

 N. Ž.