Musliman umoril kristjana v novoletnem napadu na trgovino z alkoholom

Foto: epa

Musliman je ubil koptska kristjana v Egiptu, ko sta v ponedeljek praznovala novo leto. Napad se je zgodil v eni od trgovin, v kateri prodajajo alkohol, in je eden od prvih letošnjih smrtonosnih napadov na to egiptovsko manjšino.

Do streljanja je prišlo le tri dni potem, ko je napadalec, opredeljen kot “iskani džihadist”, ubil devet ljudi v napadu na cerkev južno od glavnega egiptovskega mesta. Tokrat se je napadalec pripeljal na zadnjem sedežu motorja – taksija in od tam začel streljati na trgovino z alkoholnimi pijačami v Gizi. Napad se je zgodil ob približno pol dveh zjutraj po lokalnem času, ko so bile ulice še vedno polne ljudi, ki so praznovali vstop v leto 2018.

Lastnik trgovine, sicer koptski kristjan, je preživel, vendar pa so prijatelja, ki sta praznovala z njim, ubili.

Policija še vedno preiskuje motiv za napad, piše Jihad Watch. Nobena skrivnost ni, da islam prepoveduje uživanje alkoholnih pijač, trgovine z alkoholom, ki jih v večini vodijo koptski kristjani, pa so velikokrat tarča napadov s strani muslimanov, ki verjamejo, da bi morali tovrstne trgovine prepovedati. Samo spomnimo se napada 2. januarja lani, ko je musliman v Aleksandriji prerezal vrat koptskemu kristjanu, ki je bil lastnik tovrstne trgovine. Takrat je bil napadalec obsojen na smrt, ker je na sodišču izjavil, da bi pobil vse prodajalce alkohola, če bi imel to možnost.

M. S.

 • To da so kopti zdaj manjšina, ne pomeni da so bili vedno. Ni treba dolgo nazaj pogledati, ko jih je bilo več kot 50% v Egiptu. Parazitska nataliteta je pač rak rana in tako bo tudi s Švedsko in Francijo… Dokler imajo ljudje še možnost je bolje da so malo bolj nesramni in se tako izognejo nasilju ali trpljenju, ko pa odbije ura pa je konec upanja da se zadeve uredijo na boljše.

  • Asterix in Obelix

   Če so jih pa pobili.

 • Olga_10

  Vse, kar je treba prepovedati, sta divjaški ideologiji, komunizem in islam s pedofilijo in terorizmom, pa bo mir po svetu!

 • Slo hunter

  Nič čudnega saj jim koran tako narekuje…to so res neki čudaki, videl sem jih ko so šli čez mejo v avstrijo 700 komadov 2 leti nazaj.. .Ne morem opisati kako je smrdela ta sodrga…2 meseca crknjena svinja v gnoju bolj diši….zdaj si pa predstavljajte ženske da vas to misli posiliti???

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!