fbpx

Musliman v ZDA pripravil listo za odstrel ameriških vojakov

Akram Musleh (Foto: Twitter)

Musliman v ZDA je pripravil listo za odstrel ameriških vojakov in se nameraval pridružiti teroristični skupini Islamska država, a je bil pred tem aretiran in nato obsojen. Kljub temu tamkajšnji organi očitno ne preiskujejo njegove lokalne mošeje, kjer bi se utegnil radikalizirati.

V ZDA so moškega iz Brownsburga v zvezni državi Indiana obsodili, ker se je nameraval pridružiti teroristični skupini Islamska država. V zveznem zaporu bo preživel osem let, pred tem pa je nameraval odpotovati v Sirijo. Po aretaciji se je 21-letni Akram Musleh izrekel za krivega, da je skušal teroristični organizaciji nuditi vire in materialno podporo.

Zakaj policija ne preišče mošeje, kjer bi se Musleh utegnil radikalizirati?
V preiskavi so bile odkrite številne datoteke, ki vključujejo propagandni material IS, prav tako pa tudi listo za odstrel ameriških vojakov, ki je bil objavljen s strani IS. Musleh je prav tako zmontiral video posnetek, ki poziva k džihadu in vključuje seznam. Kot zdaj poroča portal Jihad Watch še ni popolnoma jasno, kje se je Musleh radikaliziral, a policija kljub temu ne preiskuje njegove lokalne mošeje.

J. Ž.