Muslimani praznujejo, ker so nemško cerkev preoblikovali v mošejo!

Foto: Facebook

Kdo bi si še pred nekaj leti mislil, da bomo sredi Evrope priča preobrazbi cerkve v mošejo. Sicer gre za cerkev, ki je bila več let prazna, a vseeno je mogoče opaziti, da je muslimanska vera v velikem porastu, potem ko je na evropsko celino prispela cela horda nezakonitih migrantov, med katerimi je večina muslimanov. 

Luteranska cerkev, ki je bila posvečena leta 1961, je bila sicer prenovljena leta 2002. Prenova v vrednosti 1,5 milijona evrov je povzročila tako veliko začudenje v evangeličansko-luteranski skupnosti, da je bila stavba posledično prepuščena sama sebi.

Muslimani so leta 2012 kupili cerkev od zasebnega vlagatelja za 1 milijon evrov. Kmalu zatem pa je islamski center Al-Nour pričel s pogovori o preoblikovanju cerkve v mošejo. Po navedbah Voice of Europe je otvoritev mošeje potekala v sredo, nanjo pa so bili povabljeni tako predstavniki senata v Hamburgu kot tudi predstavniki protestantske cerkve in muslimanske skupnosti.

Foto: iStock

Projekt ne uživa podpore javnosti
Avstrijski tabloid Wochenblick poroča, da projekt preoblikovanja cerkve v mošejo sploh ni dobil podpore javnosti, zato ne čudi, da so se v znak nasprotovanja odvili številni protesti. Mnogi Nemci so prestrašeni zaradi dejanske otvoritve mošeje, saj potezo jemljejo kot simbol islamizacije Evrope. Iz strahu pred širitvijo islama se vedno več Nemcev pridružuje stranki Alternativa za Nemčijo, ki gradi na problematiki migracij in je pred kratkim postala druga največja stranka v državi, v nekaterih regijah pa celo prednjači.

N. Ž.