fbpx

Muslimani protestirajo proti prisotnosti krščanskega pastorja na današnji inavguraciji

Foto: Epa

Svet za ameriško-islamske odnose (The Council on American-Islamic Relations), ki se zavzema za pravice muslimanov v Združenih državah Amerike, je novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa pozval, naj prepreči prisotnost pastorja Franklina Grahama na današnji inavguraciji.

V izjavi za javnost so pojasnili, da se za to zavzemajo, ker naj bi bil sin pridigarja Grahama razvpit islamofob. “Če namerava novoizvoljeni predsednik Donald Trump resnično povezati naš narod, kot je to obljubil v svojem govoru, potem bo za molitev izbral tiste verske voditelje, ki delajo vse, kar je v njihovi moči, da nas združijo, ne pa da bodo ustvarjali razkol med verami,” je povedal izvršni direktor sveta Nihad Awad. Poleg tega je tudi dodal, da so pogledi Grahama v neskladju z ameriško ustavo in vrednotami, ki promovirajo versko svobodo in vključenost, poroča Redflagnews.

Predsednik sveta je povezan s fundacijo, ki je financirala terorizem
Awada povezujejo s fundacijo Holy Land Foundation, ki je veljala za eno izmed največjih humanitarnih organizacij v ZDA in je bila spoznana za krivo glede financiranja terorizma. Leta 1993 naj bi bil v Philadelphiji prisoten na srečanju voditeljev Hamasa in aktivistov, kjer so načrtovali zaroto, da bi prekrili financiranje teroristov Hamasa v vrednosti 12 milijonov ameriških dolarjev. Pet zarotnikov je za to prejelo znatno zaporno kazen. Worldnetdaily poroča o internetni kampanji, ki se zavzema za to, da bi Obama pomilostil zaprte voditelje, preden zapusti Ovalno pisarno.

(Nihad Awad) Foto: Epa

(Nihad Awad) Foto: Epa

To ni prvič, da je Svet za ameriško-islamske odnose zahteval, naj Grahamu odvzamejo pravico do izvajanja uradnih dolžnosti v Washingtonu. Leta 2010 je ta skupina praznovala uspeh, ko so Grahamu onemogočili, da bi bil prisoten v Pentagonu na nacionalni dan molitve, ki poteka vsak prvi četrtek v mesecu maju.

N. Ž.