fbpx

Muslimani v majhni vasi ubili štiri kristjane, preostalim pa zagrozili: “Spreobrnite se ali pa vas čaka enaka usoda!”

Slika je simbolična (Foto: STA)

Teror, ki ga muslimani izvajajo nad pripadniki drugih verstev, še posebej pa nad kristjani, se nadaljuje. Pred kratkim so tako neznanci v vasi na severu Burkine Faso ubili štiri kristjane, obenem pa požgali trgovino enega izmed njih. Jasno torej je, da je islam vse prej kot religija miru, za kar ga nekateri razglašajo.

Napadi muslimanov na kristjane in njihove verske objekte v Burkini Faso se nadaljujejo. Oboroženi neznanci so po poročanju spletnega portala Jihad Watch 27. junija vstopili v vas Bani v bližini mesta Bourzaga na severu države in tam povzročili pravo opustošenje. Prebivalce vasi so prisilili, da so se ulegli na tla, sami pa so med njimi iskali izključno kristjane, pri čemer so si pomagali z imeni ter krščanskimi simboli, predvsem križi, ki so jih posamezniki nosili.

Oboroženi muslimani ubili štiri kristjane
Kot se je pozneje izkazalo, so oboroženi muslimani kristjane iskali z namenom, da bi z njimi obračunali. Iz skupine so namreč izbrali štiri može, Davida Zoungrano, Philippa Zoungrano, Theophila Ouedraoga in Ernesta Kassoago. Vsem je bilo skupno, da so nosili križ in s tem jasno dali vedeti, da so kristjani. Oboroženi napadalci so vse štiri brez kančka slabe vesti usmrtili, čeprav jim niso storili ničesar hudega.

Življenje na podeželju Burkina Fasa. (Slika je simbolična; foto: Twitter)

Požgali tudi trgovino žrtve, preostalim kristjanom pa grozili s smrtjo, če se ne spreobrnejo
Kot da že umori nedolžnih kristjanov ne bi bili dovolj, so teroristi pred svojim odhodom iz vasi požgali še Zoungranovo trgovino. Nato so odšli v bližnjo vas Pougrenoma in tamkajšnje prebivalce opozorili, naj ne kličejo na pomoč vladnih predstavnikov ali vojaških sil, saj se bodo v tem primeru vrnili. Ob tem so kristjane pozvali, naj se spreobrnejo ali pa bodo ubiti.

Rajko Golob