fbpx

Muslimani v šoli ubili svojega 17-letnega krščanskega sošolca: Učitelji brutalnost dopustili, ravnateljica pa je že dobila odpoved

Pogreb (Foto: Youtube)

V brutalnem pretepu so v srednji šoli med odmorom muslimani ubili svojega krščanskega sošolca. Razred molči, storilcev nihče ne želi imenovati. Učitelji so pretep in smrt dopustili. Eden izmed njih je policiji navedel bizaren razlog, zakaj ni ustavil nasilja: bral je časopis. Preberite izpoved pretresene matere in nenavadno muslimansko zapoved, ki določa (ne)kaznovanje muslimanov v primeru umora kristjana, čigar življenje se jim zdi povsem nevredno.

Žalostno je, da preostali sošolci sploh ne čutijo nobenega sramu, ker so njihovi “prijatelji” nekoga ubili. Morilci so njihovi sošolci, prav tako pa je njihov sošolec mrtev. Nihče ni morilcev pripravljen imenovati. Starši umrlega Sharoona verjamejo, da ta tišina razkriva prezir, ki so ga učenci čutili do krščanskega sošolca, ter nespoštovanje njegovega življenja. To je popolnoma res, saj že samo islamsko pravo določa, da je krščansko življenje vredno manj kot muslimansko: ”Odškodnina za smrt ali poškodbo ženske je vredna polovico odškodnine, plačane moškemu. Odškodnina, plačana judu ali kristjanu, je vredna eno tretjino tiste, plačane muslimanu, …” govori klasični priročnik o islamski svetovni zakonodaji.

Islamski zakoni so povsem neenakovredni in dajejo prednost muslimanom
Če muslimana obtožijo prešuštva, je njegova kazen 100 udarcev, britje glave in eno leto izgnanstva. Če pa človek ni musliman in je obtožen prešuštva z muslimansko ženo, je njegova kazen usmrtitev. Podobno je, če musliman namerno ubije drugega muslimana. Potem to spada pod zakon o maščevanju in ga je treba usmrtiti. Če pa na rokah muslimana umre nemusliman, ga ne kaznujejo smrtno. Za uboj nemuslimana plačajo samo globo in ga pretepejo. Ker islam nemuslimane obravnava kot manjvredne, kazen v primeru, če musliman ubije nemuslimana, ni povračilna smrt, ker je njegovo prepričanje in njegova vera po Koranu na višji ravni kot vera in prepričanje kristjana. Po drugi strani torej nemuslimana, ki je obtožen prešuštva z muslimansko žensko, usmrtijo, ker je storil zločin proti morali družbe in vere ter s tem posledično pokazal, da vse muslimane prezira. Islam in njegovi ljudje ne smejo dovoliti nemuslimanskim oblastem, da so nad njimi,” določa muslimanski odgovor na Splošno deklaracijo o človekovih pravicah.

17-letnega kristjana, ki so ga že prej izobčili, so zdaj ubili kar v učilnici
Krščanskega najstnika, ki je kljub večletnim institucionalnim diskriminacijam in vrstniškim ustrahovanjem dosegal odlične uspehe, so njegovi muslimanski sošolci ubili kar v učilnici v okrožju Vehari v Pandžabu. Kljub vsemu je zdaj pokojni Sharoon Masih dosegal najvišje rezultate v vseh šolah, ki jih je obiskoval. Vsi, ki so ga poznali, predvsem pa učitelji, so vanj verjeli in občudovali njegovo uspešnost kljub stalnim pritiskom. Zaradi krščanske vere so ga izobčili že takoj, ko se je vpisal na srednjo šolo. Njegovi starši so potrdili, da so ga zlorabljali od dneva, ko so ga spoznali. Mati je dejala, da so Sharoona vrstniki takoj opozorili, da se z njimi ne sme družiti, poroča Jihad Watch. En fant naj bi mu celo zabrusil: ”Ti si kristjan, in če ne želiš živeti v naši veri, tudi sedeti ne smeš z nami”. Mnogi sošolci so celo zanikali njegov obstoj in niso spoštovali njegovega življenja. Velikokrat so ga želeli prisiliti, da bi se pridružil islamski veri in zatajil svojo vero, a se Sharoon nikoli ni pustil spreobrniti.

Pokojni Sharoon Masih (Foto: Youtube)

Čeprav je bilo obiskovanje šole zanj zelo težko, je bil med najuspešnejšimi učenci svojega razreda. Šolo je obiskoval le nekaj dni, ostali pa so mu zavidali tudi izjemne učne uspehe ter iz tega ustvarili nov razlog za zbadanje. Kljub temu si nihče ni mislil, da bo že četrti dan šolskega leta doživel tako nasilje. Sošolci so ga brutalno in nasilno pretepli, naposled pa je zaradi grozljivih udarcev celo umrl.

Kje so v tem času bili učitelji?
Nekaj učencev je dejalo, da so učitelji napad videli in ga ignorirali. Dežurni učitelj pa je zatrdil, da je sicer res nadzoroval učence, a je v tistem času bral časopis in napada ni videl. Nato je učiteljski zbor zatrdil, da se je napad zgodil med odmorom med posameznimi učnimi urami. Učitelj, ki bi učence moral poučevati uro po napadu, je v razred zamudil, s čimer je učencem omogočil dlje časa za napad.  Vsa poročila kažejo na to, da so Sharoona najprej žalili in ga zmerjali kot še nikoli. Nikomur pa ni jasno, kako nihče izmed učiteljev incidenta ni zaznal. Pretepa niso slišali in videli niti tisti, ki so imeli pouk v bližnji učilnici. Vodstveni organ šole je proti odgovornim učiteljem že ukrepal, ravnateljica pa je bila odpuščena.

Sošolcem je za kruti umor vseeno, mati pa je obupana
Glavni krivec pretepa in umora je Muhammad Ahmed Rana, ki ga je lokalna policija po njegovem priznanju že priprla. Preostalih vključenih nihče ni pripravljen imenovati. Zaradi Sharoonovega krščanskega življenja in vere se sošolcem niti ne zdi vredno, da bi občutili kakršnokoli žalost in sram, saj njegovo življenje zanje ni imelo nobene vrednosti.

Moj sin je bil prijazen, delaven in družaben fant. Na nekdanjih šolah so ga vsi, tako učitelji in učenci, imeli radi, na novi šoli pa so ga zaradi vere že takoj izobčili. S Sharoonom sva vsako noč skupaj jokala, on pa je opisoval vsakodnevno mučenje, ki mu je bil izpostavljen. Z menoj je delil podrobnosti o nasilju, s katerim se je soočal. Svojega očeta s tem ni želel razburjati. Zlobni fantje, ki so sovražili mojega otroka, zdaj ne želijo razkriti, kateri izmed njih so bili vpleteni v umor. Bog jih bo za to nekega dne kaznoval,” so besede obupane matere umorjenega.

A. L.