Muslimani zagovarjajo kruto klanje živali, ker jim tako narekuje vera. Bo Anglija t. i. halal meso prepovedala?

Simbolična slika (Foto: iStock)

Na tisoče muslimanov v angleškem okraju Lancashire se bo uprlo lokalnim šolam, če bodo prepovedale t. i. halal meso v obrokih, ki jih pripravljajo za svoje učence. Šolska in okrajna skupnost sta zaskrbljeni glede izvora halala, ki izhaja iz krutosti, saj zahteva, da se živali zakolje na brezobziren in nehuman način. To ne pomeni, da ne bodo več dobivali t. i. halal jedi. S prepovedjo želijo zgolj zaščititi živali pred krutim zakolom.

Britanski strokovnjaki so sporočili, da živali, zaklane na način halal, umirajo v agoniji. Okrajni svetnik Geoff Driver je po poročanju Breitbarta povedal: “Menim, da je ubiti žival, ne da bi jo prej omamili, grozljivo. To živalim povzroča neverjetno stisko in bolečine. O tem bomo razpravljali in glasovali na seji sveta.” Svetniki bodo glasovali za vsako šolo posebej. Če bo večina glasov proti pripravi mesa, pridobljenega iz živali, ki jim brez kakršnekoli omame režejo vratove, bo to najverjetneje povzročilo bojkot muslimanskih otrok v vseh šolah v Lancashireju. Podobno se je zgodilo že leta 2012, ko so uvedli podobno prepoved.

Zaradi pretirane krutosti so bili letos obtoženi trije muslimani, ostali pa upajo, da se bo v nehumanost vmešala vsaj PETA
Omenjeno samo dodatno pokaže spopad dveh različnih civilizacij glede “barbarskih praks”, ki se štejejo za politično nekorektne. Zahodna miselnost dodeljuje enakopravne pravice vsem, ne glede na vero in raso ter poziva k sočutju do živali in skrbi za njihovo dobro počutje. Pričakujejo, da bo organizacija za zaščito živali PETA kmalu pretehtala tako imenovane halalske načine klanja in posredovala. V začetku leta so bili zaradi krutosti v imenu halala obtoženi trije moški, po tem, ko je njihovo zlorabljanje ovc in koz skrivno posnela skupina, ki se bojuje za pravice živali. Halal meso je trenutno na voljo 12 tisoč učencem v 27 šolah v Blackburnu, Nelsonu, Burnleyju, Rawtenstallu, Hyndburnu, Clitheroeju in Prestonu. Četudi prepoved sprejmejo, to ne pomeni, da ne bodo več dobivali t. i. halal jedi. S prepovedjo želijo zgolj zaščititi živali ped krutim zakolom.

Leta 2012, ko so oblasti prepovedale takšno meso v 600 šolah, je LCM muslimanske družine pozval, naj njihove otroke prepričajo, da vse mesne jedi, ki jim jih pripravijo v šolah, zavrnejo. Tako na tisoče muslimanskih otrok na tem območju ni hotelo jesti, zato so odločitev spremenili in meso spet dovolili.

Muslimani se zagovarjajo, da jim takšno početje določa vera
S svetniki pa se ne strinja lancashirski svet mošeje (LCM), organizacija, ki zagovarja muslimansko življenje in njihove institucije v Lancashiru. Tam islamski zakon razlagajo popolnoma drugače in ga strogo upoštevajo. Na svoji spletni strani so objavili stroge pogoje za pripravo mesa, ki ga obravnavajo kot halal. Pogoji določajo, da mora biti tisti, ki žival ubije, nujno musliman, v procesu pa se mora strogo izogibati omamljanju živali, ki mora biti živa, ko jo razkosajo. Predsednik LCM Abdul Hamid Qureshi je dejal: “Mislili smo, da smo to rešili že leta 2012, a na žalost se s tem spet soočamo. Za muslimane je to del vere.”

A. L.

 • mujo

  Kdor hoče iti na Dunaj, mora pustiti trebuh zunaj!
  DUGAČE ADIJO!!

 • Olga

  Divjaške običaje prepovedati!

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Prepovedati to mučenje živali in strogo kaznovati klavnice in prodajalce.

 • Franc Bizjak

  Kot sleherni dan zagotavljajo mediji je res vse bolj očitno, da je islam religija miru kar dnevno dokazuje s pokoli nedolžnih ljudi. Prav logično je da na taisti “human” način koljejo tudi živali. Če si mirovnik pač v nobeni situaciji ne moreš iz svoje kože.

 • Sašo

  Sramotno, srednji vek..glavno je da razni humanitarci vabijo to kulturo k nam..kulturo nehumanega klanja, kulturo šovinizma, kultura verskega estremizma, kultura spolnih napadov, kultura konec koncev umazanih in usranih teles..fuj, in velik fuj za evropske bolnike, ki aso tako napredni, da swe jim zdi srednji vek sprejemljiv…kje ti je pamet da kličeš k sebi nekoga ki ti želi spreminjat način življenja na tvoji zemlji, pljuvaš pa po tistem ki želi ohraniti tradicijo na svoji zemlji in ga zmerjaš z zaostalim . A napredno pa je klicati zaostale iz srednjega veka ?
  Shizofereni liberalizem..no, pa saj vem da je v ozadju tudi trgovina z belim blagom, z drogami , z orožjem, poceni nepismena delovna sila itd..

  • Megatron Arrows

   Belo blago, droge, orožje, vse to je vključeno, mislim, pa da je največje povpraševanje po “REZERVNIH DELIH”, tore človeških organih, saj naj bi Eurotransplant bil založen z vsem. Včasih si na ledvice čakal tudi več let, zdaj je to vprašanje dni ali največ treh tednov.

   • Sašo

    Saj, na tisoče migrantov je izginilo v noč…naj jih imajo na vesti tisti ki jih vabijo sem.

    • Megatron Arrows

     Nimajo jih na vesti, imajo pa denar na računih. Migracije so biznis v sedanjem času in vojna v prihodnjem času.

 • xtc

  Halal,se da izvesti povsem brez mučenja naj nehajo nabijati,žival se omami,kri pa itak odteže,torej ni nikakršne potrebe po izgovorih,seveda,pa je treba takšen halal z zakonom prepovedati,ne zanima me njihova vera ampak zakoni in njihova vera je podložna civilnim zakonom,vsakdo,ki bi ali bo kršil predpise in ne omamljal živali,če ima klavnico le to zapreti ali pa spoštovati zakon.

  • Sašo

   …nismo več v srednjem veku ok. in vemo kakšen odnos imajo ljubi muslimani do živali, samo do Bosne je treba stopit pa boš videl vse, da ne omenjam odnosa do ljudi, do žensk in punčk itd..Pri njih ni ” humanega ” halala.

   • karlina

    Kakšni ljubi muslimani-to so zveri, oz. hujši od zveri, niso ljudje, to so satani !!!!

 • Sašo

  Samo še čakam da bo Lidl začel prodajati tako meso, haha, klošarji..že dobra dva tedna nisem stopil k njim..kot da jih ni..mojega denarja več v življenju ne bodo videli, halal kmetavzi :) .

  • Primosio

   To je tvoja izbira in hkrati tudi čar demokracije. Če te ravnanje Lidla moti, si naredil pravilno.

   • Sašo

    Točno tako in v vsaki demokratični družbi bi Lidl odgovarjal za svoja dejanja , verska nestrpnost..če bi si drznil z arabskega izdelka na katerem bi bila denimo tipična džamija s saudske arabije, odstraniti minaret, bi bil cel halo, pa rasizem in nacizem in verska diskriminacija, tako pa lepo tebi nič meni nič, s krščanskimi simboli se lahko operira poljubno, se spreminja dejansko fotografijo verskega objekta in se ga razveri . To ni politika solidarnosti ampak politika diskriminacije. Politika solidarnosti je da pač na svojih izdelkih ne uporabljaš verskih objektov, ampak za vodje Lidla je to pač pretežka matematika.

    • Primosio

     Hm, takšno ravnanje ni tuje niti našim politikom. Kdo je že retuširal rdeče zvezde s kap teritorialcev?

  • Razocarana

   Če si boš malo of bližje pogledal Poli hrenovke boš videl da se halal v naših trgovinah že prodaja. Potrebno je tudi vedeti da ko kupiš halal meso nisi plačal samo krutega klanja, ampak da se za vse izdelke s halal oznako mora proizvajalec plačati določen odstotek podeljitelju halal oznake, ki je v tem primeru muslimanska skupnost v Sloveniji. Dva velika razloga zaradi katerih bojkotiram vse izdelke z halal oznako.

   • Sašo

    Hvala za info, bom bojkotiral še te izdelke ;) . Gladko . Nisem vedel za to , od PP Ptuj itak ne jem zadev pa kljub vsemu, bom pozoren še na druge izdelke .

 • Sašo

  Tudi pri nas so bojda mnogi iz mesne industrije vpleteni v halal klanje…pristojni pa ? Opozicija pa ? Nič od nič.
  Mater če bi bil predsednik vlade bi popucal Slovenijo socialnih parazitov s tujine, leve in desne hujskarje in bi naredil to deželo spet..poštenja vredno .

 • tarantela

  Tako potekajo tudi koline po slovenskem podeželju.

  • xtc

   Najprej ,da razčistiva nekaj butl,kolikor veš-če si umsko sploh dorasel,so krave,konjiin drobnica oštevilčeni,torej gre večinoma zadeva v klavnico v glavnem,pri prašičih in drobnici pa se tudi uporabi pištola,če še nisi na tekočem in smrt je hipna.Klanje govedi,konj pa je dovoljeno samo v pooblaščenih klavnicah in tudi glede prašičev bi bilo smiselno razmisliti zaradi klavnih odpadkov.

   • tarantela

    Glede na spol, sem butlica. Torej: vem, da večje živali koljejo v klavnicah, tudi prašiče in drobnico, če gre to v prodajo. Za domačo uporabo že kar nekaj časa uporabljajo posebne pištole z naboji, ki omrtvičijo žival. Je pa marsikje še navada, da se zjutraj zberejo možakarji, popijejo šilce ali več žganja, nato se spravijo k svinjaku, kjer lovijo prašiča, včasih jim celo uide in so potem dirke okoli voglov. Ko ga ujamejo, mesar zrine prašiču nož v vrat, nekdo drug pa podenj nastavi kastrolo ali vedro, kamor ulovijo kri za krvavice. Nekateri pravijo, da je lažje naloviti več krvi, če je žival še živa, ne omamljena s pištolo. Tudi drobnico zakoljejo “peš”. Kure zakoljejo tako, da jo položijo na tnalo in sc, odsekajo glavo. Enkrat je nekomu iz rok ušel brezglavi petelin naravnost v potok in adijo župca. Perjad namreč še nekaj časa skače okoli, če ne držiš trdno. Zajca pa najprej mahnejo po zatilju, pol ga pa za zadnje noge pribijejo na kakšen steber drvarnice ali kam drugam, potem mu zarežejo okoli gležnjev in navzdol po obeh nogah in potem potegnejo kožo dol in ga kar slečejo iz kože. To sem včasih opazovala, vem pa, da je danes tako še vedno ponekod.
    Torej imamo tudi pri nas halal.

    • Sašo

     tarantela…ti nisi čisto na tem Svetu…bil sem po vaseh na x kolinah , že 20-30 let nazaj se je prašič prašiča ubilo s strelom v glavo..tvoje pisanje ni drugo kot pljuvanje po slovenskih običajih, če bi rada zagovarjala halal klanje boš mogla to storiti na drugačen način, ne pa na otročji..češ če lahko on potem lahko še jaz, na nivoju 5 – letnega otroka in kot pravim, ne zavajaj, še nisi videla kolin po televiziji kaj šele v živo da bi jih komentirala.
     Bedni nizkoceneni provokatorji, ko se boš čez 10 let sprehajala po LJ ulicah, vsa zavita v zaveso, boš mogoče začela razumevati razliko med zahodnim Svetom in svetom teme z vzhoda. Na koncu ste pa ravno take prijateljice muslimanstva , skupinsko posiljene s strani migrantov.

     • tarantela

      O običajih pri nas vem veliko, sem na podeželju. To, da prašiča že v veliki večini koljejo s pomočjo pištol je res, ponekod jih pa še ne uporabljajo, kar se pa kokoši in zajcev (kuncev) tiče, je pa še vse po starem.
      Priznam pa, da tudi provociram, čeprav je vse, kar sem napisala resnično, samo nekateri nočejo tega videti in vedeti. O vojaku sem še posebej napisala v razmislek!!! Je resnična zgodba, ne želimo si več nobene vojne, ne sejmo sovraštva!
      Si slišal ondan Merklovo, ki je rekla, da Nemčija ni samo krščanska, ampak je tudi muslimanska??? Boš šel na cesto s pipcem v roki? Lepo bomo stopicljali, kot nam bo ukazal Bruselj.

     • Sašo

      Ne jaz ne bom šel s pipcem v roki naokoli, to počnejo tisti ki jih vabi k nam v Evropo Angela ( Delovne migrante, ki jih je želela lani 100.000 zaposliti za 1 € na uro,se ti kaj svita kam pes taco moli z vsemi moškimi migranti ? )Angela je glas kapitalizma in ne glas ljudi in družbe .

     • karlina

      TI VEDNO PROVOCIRAŠ, SRAM TE NAJ BO !!!!!

     • karlina

      VELIK, PODČRTAN PODPIS !!!!!!!

    • karlina

     TI NISI NORMALNA !!!!!!

    • Dav Lob

     V svinjski pištoli je igla katero sproži slepi naboji.prasic je mrtev v trenutku ,če mu le prebije glavo,z nožem pa se kri spusti ,katera je prav okusna.ni pa to klanje halal.

  • Sašo

   Nerazgledani liberalec :( .-

  • karlina

   Da te ni sram, to ni res !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Primosio

  Pa kje je problem? Naj bojkotirajo šole. Vsaj v Sloveniji je (za osnovne šole) takšno ravnanje staršev kaznivo. Vsakega starša kaznovati, pa bo država imela še prihodek od kazni.

  • Sašo

   V Angliji so že pečeni, imajo muslimanskega župana, sledi muslimanski premier in potem muslimanski zakoni, še malo pa bodo z zadrogiranimi liberalci imeli večino v parlamentu in potem sledi..šeriatsko pravo..pa kaj naj povem, pa naj imajo kaj so si privlekli, mi bi se pa temu morali upret in enostavno izstopit iz EU, druge rešitve ni za Evropo kot razpad EU.

   • Razocarana

    Ne boš verjel, ampak v Angliji že imajo uradna vzporedna sodišča z šariatskim pravom, pa take probleme imajo z kaznovanjem Muslimanov ki kršijo zakon, kot jih imamo pri nas z Romi.So potrebovali več kot deset let preden so na sodišče začeli spravili bande ki so zlorabljala in preprodajala angleške najstnice iz socialno šibkih družin, ker so posiljevalcem in zavodnikom ki so izkoriščali mladoletnike policija in socialni delovci ter lokalne oblasti držale štango samo zaradi tega ker gre za muslimane. Vse v imenu politične korektnosti in strahu da bi bili oklicani za raciste, tudi če je bilo več kot +1,000 angleških deklet posiljeno in podajano naokoli kot da so meso. In to je samo vrh ledene gore.

  • karlina

   Sem prebrala, da so v eni oš in verjetno ni edina, ze ukinili zaradi muslimanov svinjino.

 • domovina mili dom

  Zgleda, da se levičarji ponotranjijo z musliji pri obrezovanju deklic in halal klanju živali.

  • Bastian

   Milka Planinc je izvajala halal nad lastnim narodom. Rezala, klala, pohabljala, zraven pa scala in gola mastrubirala.

   • domovina mili dom

    Po končanem halalu in strojenjem odrte kože pobitih ujetnikov, so ti komunistični klavci dobili oddih na Bledu. Po pripovedovanju so pili do nezavesti, Milka je plesala po mizah.
    Skratka razvrat rdečih hudičev.

 • dob

  Za naciste je bilo kurjenje ljudi tudi sestavni del njihovega prepričanja.
  Pri nas je splošno proizvajanje pomanjkanja in posledično ustvarjanje profita iz izgub podjetij in bank tudi del verskega prepričanja komunistov. Pranje denarja prek državne banke praktično pomeni ritual “čiščenja” hudičevega denarja!
  To je pač njihov način gospodarjenja in potemtakem njihova človekova pravica.

 • bojan

  mišji strup pa bo konec tega muslimanskega dreka

 • dob

  MOJE ŽIVALI III

  V začetku, v zemeljskem začetku, so živali živele ločeno od ljudi.
  Ni bilo domačih živali kot jih poznamo zdaj, ne tistih vzgojenih na farmah.

  Imele so svoj prostor v gozdu, svoje navade, svoje življenje in svoje sovražnike med drugimi živalmi. Svoje mladičke so učile življenju, navadile so jih na to, da ima vrsta tradicionalne sovražnike med drugimi živalmi, pokazale so jim koga se je treba bati in biti z njim previden. Če je le mogoče, se jim je bolje izogniti, ker je močnejši in bolj zvit. Mladiči so se tega naučili pri svojih starših in potem znanje prenesli na svoje mladičke, ko je bil čas zanje. Nekako so poiskali ravnovesje in ga vzdrževali.

  Ljudje se tedaj niso še družili z živalmi. Uporabljali so jih za hrano. Če so hoteli jesti, so morali na lov.
  Počeli so vse tisto, kar človeku civilizacija in kultura vbijeta v glavo. Pravilnejši izraz bi bil, ubijeta mu glavo! To namreč počneta civilizacija in kultura – ubijeta človeku glavo. Tudi drugo počneta s človekom, ampak predvsem to.

  Živali so za razliko od človeka, vedno ljubile svoje mladiče.
  Odkar je njihovega Zemljinega življenja so nanje pazile, jih čistile, ljubkovale, hranile in ohranjale, kakor so vedele in znale. Mati je sama ohranjala Življenje na Planetu kot je vdela in najbolje znala.

  Živali manifestirajo mnoge izraze, ki jih človek sicer ne manifestira ali pa je našel druge ventile, ki se izražajo na podoben način. Potem jih pokaže ali pa skrije in zanika njihov obstoj.

  Recimo to izrazi človekovega hladu, sovražnosti, previdnosti (polž), nezaupanja (veverica), pa tudi zvestobe (volkovi), zvitosti (lisica), skrbi za mladiče (medvedka). Občutek pripadanja svojemu krdelu, je tudi ena od teh stvari.
  Zato so ene špičaste, strupene, nekatere so z ostrimi kremplji in ostrimi zobmi, neprijetne na dotik, celo ogabne. Te izražajo nezaupanje Vesolja in njegove dvome!

  Druge so toplokrvne, mehke na dotik, prijazne, lepih oči in dišijo, joj, pa kako dišijo! Njihov dih je topel in kadar jim je mraz, se stisnejo med sabo, da se pogrejejo. Rade spijo skupaj v brlogu, kjer se počutijo varne, takrat čutijo, da je Zemlja njihova Mati in da jih bo zaščitila pred sovražniki. Da bo poskrbela zanje.
  Živali imajo neposreden stik z Njo. Mati jih ima rada. Živali so njena bitja.

  Živali , če jih dobro pogledaš, ohranjajo upanje, skrb, željo po ponovnem snidenju, občutek pripadanja nekomu… v sebi nosijo vse tisto, kar v Vesolju neprenehoma sebe išče in želi. Mati je namreč Želja. Ustvarila je Življenje in Vesolje in vsa bitja v njem. VSE je ustvarila Želja!

  Mati je vedela, da bo človek kdaj pa kdaj izgubil smer in pozabil na upanje, na skrb in željo po ponovnem snidenju, z njimi pa občutek pripadanja nekomu… zato je vse to skrila v nagone in jih spravila v živalih.
  Vedela je, da jih bo to ohranilo in bo tako v njih čakalo na ljudi, ko bodo nanje pozabili. Ko bodo Njo pozabili!
  Toda Srce jih bo napeljalo, da bodo iskali, in ko drugje ne bo…. jih bodo živali spomnile, kako to gre!

  Potem bodo začutili, da je to tudi njihovo in bodo v živalih to cenili. Poiskali bodo njihovo bližino, pri njih se bodo zopet naučili tistega, kar je nekdaj bilo njihovo, pa so se iz tega ali onega razloga temu odpovedali.
  Mati je vedela, da jih bo vse to počakalo v živalih, kjer bo čakalo na varnem. Tudi če iztrebljajo živali, vseh le ne bodo mogli iztrebiti.

  Vsaka človeškemu srcu ljuba žival nosi neko izgubljeno človeško lastnost, ki jo v sebi hrani in jo prenaša in o njej uči svoje male.
  Z njo nas spominja na tisto, kar je naše.

  Mi pa se temu približamo tako, da prijateljujemo z živalmi! Nekatere varujejo v sebi hrabrost, druge iznajdljivost, tretje spet moč in zvestobo partnerju, pripadnost in skrb za mladiče, zaupanje vase in v svojo vrsto, pa predanost in požrtvovalnost in nesebičnost… vse tisto, kar nam je Mati v začetku podarjala, pa smo jo z nezaupanjem gledali, ker nismo vedeli, ali se bo Oče s tem strinjal.
  Da nas ne bo kregal, če vse to sprejmemo?! Takrat smo spustili vase nezaupanje, dvom in strah… in predvsem to smo ohranjali!

  Živali nimajo dvomov. One so Materina bitja. Nagoni so brez dvomov!

  Živali so znale ljubiti svoje mladiče odkar je Zemljinega življenja. Ko danes gledaš žival, ki varuje in ljubkuje svoje mladičke, je to ista Ljubezen, s katero jih je varovala, hranila, ljubkovala tudi na Začetku! Vedno je bila z njimi.
  Tudi potem, ko so se je človeštvo klalo, se medsebojno iztrebljalo, se vojskovalo in spopadalo zaradi tega ali onega dvoma, so se živali ljubile in pazile svoje mladiče.

  Človek se je tačas razvijal, napredoval in včasih nazadoval. Oblikoval je civilizacije in te so rasle in se širile, potem pa se med sabo spopadle. Nato so propadale….
  Živali pa so ves čas ostajale le to, kar so vedno bile: ljubeče do svojih malih!
  Človek se je tega šele učil. Prekleto počasi mu gre od rok.

  Toda živali imajo potrpljenje z nami.
  Ker ima Mati potrpljenje z nami.

  Živali so bile skrbne od vsega začetka Zemljinega življenja! Tudi ko so ljudje pozabili na svoje, na lastno vrsto, in niso več skrbeli za lasten zarod na način, da bi lahko ta v miru živel. Tudi tedaj so živali skrbele za svoje male.

  Potem so ljudje vzpostavili drugačne odnose do živali, nekatere so zasužnjili in si prisvojili njihove nagone, da so jim služili. Živalski nagoni so naenkrat služili človeku, živalim pa ne!

  Tako so postajale domače živali. Včasih so jih imeli radi. Včasih so celo svoje otroke imeli radi, pri ljudeh nikoli ne veš.

  Ko so šli na lov, da so imeli za hrano in tudi pozneje, ko so že imeli domače živali, pa tudi še kasneje, ko so ustvarili velike farme za vzrejo živali za hrano, v katerih so koncentrirali bodočo hrano, so rekli, da to počno zato, ker imajo radi svoje otroke in pazijo nanje. Ker jih imajo radi.
  Pa so kljub temu imeli vojne!

  Zdaj pazijo, da otrok ne izpostavljajo nasilnim prizorom na televiziji in v filmih. Ampak telo vseeno ve, da meso ni rojeno v marketu, čeprav ga starši od tam prinesejo. Živa celica prepozna mrtvo celico. Nekje, nekaj v tem odnosu kriči na ves glas in Telo sliši ta krik!
  Čeprav ga človeško oko ne zazna in uho ne sliši.

  Bog je rekel človeku: Vi ste pomembnejši od živali! Če boste gladovali, potem ubijte žival in jo pojejte, da ne bi umrli od lakote.

  A ko je nevarnost lakote šla mimo njih in za to ni bilo več potrebe, so s pobijanjem živali vseeno nadaljevali.
  Človeštvo je torej svoj odnos do svojih mladičev ves čas spreminjalo in je to imelo za znak evolucije!

  Živali tega ne poznajo kot evolucije, temveč kot način življenja. One so v odnosu starši- mladiči že tam, kamor bi mi radi prišli, ko bo konec naše evolucije in bomo lahko samo živeli. Ker se nam ne bo treba razvijati.
  V tem odnosu so živali vedno bile tam!

  Ko pa smo se od njih učili, smo videli v njih samo zveri, ki koljejo druge živali, nikdar pa njihovih skrbi za svoje male. In tudi če se bodo divje živali kdaj med sabo pobotale in ne bodo več ubijale druga druge za hrano, bomo mi še vedno nadaljevali z uničevanjem življenja okrog nas in iztrebljanjem živali.
  Kar je danes poljubna interpretacija živalskega življenja, je pripeto na njihove navade, na tisto, kar človek vidi in zaznava, ker samo to tudi opaža!
  V resnici pa so to samo izgovori za naše razvade. Nič drugega!
  Naša nasilnost nima z živalskim nagonom po preživetju nobene povezave. Pa z našimi “nagoni” tudi ne.

  Vprašljivo je predvsem to, če smo kaj od zdravih nagonov sploh uspeli ohraniti, ali pa smo se ves čas trudili, da bi se jih znebili, ko smo sebe civilizirali. Karkoli že to pomeni. V sebi smo jih ubijali kot nekaj, kar nas ni vredno.
  Še vedno mislimo, da so nagoni civilizacijsko na nižji stopnji in zato smo se jim zlahka odrekli in jih končno tako tudi izgubili.
  Migranti nam jih bodo znova vcepili, nam pokazali svoje, nam jih vsilili in končno privzgojili. Le da bodo tedaj ti enaki kot njihovi!
  Od živali smo pa na žalost še zelo daleč.

  V svojem Srcu ima Mati vse svoje otroke rada! Živalske in človeške!
  Do mladičkov enih in drugih lahko v svojih mislih pride preko nagonov. Ne pride pa do vseh odraslih ljudi, do njih ne pride vedno, d da bi jim govorila, ker se s telesom ne pogovarjjao. Njim ne more govoriti, kot govori svojim malim.
  Zato so živali Njena bitja.

  Do teh, kamor lahko pride, jih v svojem srcu nežno objame in jim šepeta na uho, govori jim kako jih ima rada, kako jih pogreša, pove jim, da so njeni in bodo njeni vedno ostali. Moji, moji, moji… jim govori. Vedno moji, samo moji….

  Živali nagonsko čutijo njeno željo, da bi svoje male ohranila in branila. Zato izpolnjujejo Njeno Željo!
  So tako podaljšek Materine in Materine Volje. Izpolnjujejo jo, pa čeprav so to nagoni, ki jih človek večinoma prezira.
  Civiliziran človek jih ima za manjvredno znanje Vesolja, ki njemu, ki lahko misli in razmišlja, nič ne pomenijo. Tistemu Intelektu, ki ne čuti svojega telesa, vse tisto, kar sem naštel in kar sicer velja za živali, denimo stvari kot so občutek za pripadnost, zaupanje, bližina drugega bitja, toplota, dotikm vonj telesa…. nič ne pomenijo. Največkrat celo pomislijo, da je nekdo iz tega naredil past, v katero se bodo ujeli, če imajo srce in ga uporabljajo. Potem pa trpijo.

  Intelekt, takšen, ki je suh in brez pripadnosti, pa trdi da zna bolje. In potem se ravna skladno z obrambnimi mehanizmi svoje bolezni. Ki pa ni vedno skladna s preživetjem človeštva. Samo osebka ali manjšega števila njih. Zato mirno iztreblja živali in tudi druge narode. Nič mu ni čudno od kod prihaja ta želja, da bi ubijal in iztrebljal.

  Človek je edina »žival«, ki iztreblja na zalogo. Raje ubije več kot premalo. Raje kak milijon več kot milijon premalo, za vsak primer.
  Človek se počuti ogroženega tudi kadar ni ogrožen. Zato ubije na zalogo.

  Tako otroci in nekateri odrasli prek živali slišijo, kar nam govori Mater. Pravi nam: vztrajajte ljubi moji,ker ne bo več dolgo, ko bom tu spet z vami.

  Živali ne dvomijo, one vedo. Mi pa vzdržujemo neko ohlapno upanje, ki je bolj podobno obupavanju, kot veri. Mi smo polni dvomov! Dvomimo v vse, ne zaupamo ničemur in nikomur!

  Zato se ne splača nasedati dvomljivcem. Bolje je opazovati živali, ker one slišijo Mater in delajo tisto, kar vedo da je prav. Mi smo še polni dvomov in švigamo zdaj sem, zdaj tja, da bi se jih nekako znebili. Naravnost izsiljujemo pri drugih, da b nas prepričevali in potem, jasno, sprejeli odgovornost, če ne bo ravno tako, kot so nam obljubili. Nikoli ni, ampak vedno znova radi nasedemo!

  Dvomov več sproti proizvedemo, kot pa si na vprašanja odgovorimo. Največ vprašanj, ki nas preganjajo, si sploh nikoli ne postavimo.

  Emocionalno smo nestabilni in prestrašeni, zdaj nas že vsak bedak prepriča v to, kaj da je za nas boljše.
  Jaz rad gledam živali. Rad imam, ko vidim, kako zadovoljne so s svojim telesom, v svojem telesu. Če jim le pokažeš malo skrbi zanje. Dobre volje so že, če ti nisi nasilen do njih, pa da jih pustiš na miru.

  Potem jih lahko gledaš, in se njihov mir naseli v tebi.

  • karlina

   BRAVO DOB, dobro napisano, kot vedno ,sicer pa velja zlato pravilo-KDOR NE MARA ZIVALI, NE MARA LJUDI in te svinje so pravi dokaz

  • Mojca pokraculja

   Hvala dob za ta občuten in globok razmislek o živalih. Prepričana sem, da se bodo tvoje besede dotaknile prav vsakogar.
   “Živali so znale ljubiti svoje mladiče odkar je Zemljinega življenja.”
   Dodajam, mladič ve kdo ga ljubi, ve kdo je Mati, ve čigav je. In njegov mladič bo vedel kdo je in kaj je njegova naloga…..

   https://www.facebook.com/Know.Hinduism/videos/1175326955926476/

 • ljubinica

  Nova24:
  Dobro. Napisali ste, kako je v VB.
  Zdaj pa raziscite, kako je v Sloveniji.
  Kje slovenski muslimani dobijo halal meso?
  Ali so tudi v Sloveniji zahteve, da se v sole in vrtce uvede halal hrana?
  Kdo in kje v Sloveniji kolje zivali na halal nacin?

  Kaksna je slovenska zakonodaja glede zakola zivali?

  • KAPIBARA

   Povprašaj v PPtuj, kako imajo tam urejeno in v vseh mesno predelovanih fabrikah, ki po trgovinah prodajajo meso, na ovitkuh pa halal, znak.
   To so vse piščančje zadve in ostalo .
   Samo Svinja ima pred tem mir !!

 • karlina

  Preklete svinje, ravno tako tudi koljejo ljudi, brez vesti in to DRHAL IN TE, KI SO HUJŠI OD ZVERI, so EU politiki pripeljali v EVROPO-groza od groze, me pa zanima, kako je s tem v Sloveniji, verjetno isto, pred dnevi sem prebrala , da je ena oš ze ukinila v kuhinjah svinjsko meso, prav zaradi muslimanov, to je SRAMOTA !!!! V Sloveniji imamo veliko muslimanov iz bivše juge, pa prav nikoli nismo imeli z njimi problemov, kar se tiče hrane in ostalega, ti, ki pa so iz VZHODA, pa so hujši od zveri in niso ljudje.

  • Valter BraniSlav

   Problem niso muslimani, problem so politiki ki jih sem vabijo in petokolonasi ki pri tem sluzijo (mirovni “institut”, zdruzeni luzerji, filantropi in drugi narodni izdajalci)

 • Valter BraniSlav

  Muslimanom klanje kristjanov tudi zapoveduje njihov bog.
  Se vedno je zelo lepa ceprav ne vec mlada:
  https://www.youtube.com/watch?v=dpOAcdWYR5I

 • Valter BraniSlav

  Lepa BB lahko pizdi kolikor hoce.
  https://www.youtube.com/watch?v=1WPp3aGIjrk
  Seveda ima prav, vendar je tudi res da je BB svoje spolne organe uporabljala izkljucno za lasten uzitek in ne za razmnozevanje.
  Rodila je enega otroka za katerega nikoli ni skrbela…
  Zivela je zelo egoisticno, nikoli je ni zanimalo nic drugega kot ona sama.

 • lauraas

  Če vera tako narekuje, potem mora tako biti!!!

 • twin

  Tudi domač pes je žrl drek, dokler ga nismo navadili jesti šnicle, v omaki.
  Od takrat gre od dreka stran, pa še neredno mu je, če slučajno smrdi, ker ga kopamo s šamponom.

 • Marija

  Ne razumem,kaj se imamo mi v Evropi z našo kulturo sploh kaj pogajati z njimi.Če jim naša kultura ne odgovarja naj se vrnejo v svoj islamski svet.Vse in vse bi bilo treba izgnati. Če so prišli k nam dobro živeti naj še sprejmejo našo kulturo. Tu ni popuščanja.Kaj bi naredili v Afriki ti nasilneži,da pridemo mi dol in bi nad njimi zganjali našo kulturo. Pobili bi nas kot ovce. Ne razumem EU vlad,da so jim tako hlapčevske ali imajo res toliko koristi od njih. Nekaj mora biti in smo že prodani islamu. Tisoče islamcev nas po celi EU terorizira namesti da bi te teroriste pošiljali nazaj se jim vedno bolj pokorava in sedaj se jih bo še direktno z letali dovažalo. Naj jih imata Francija in Nemčija pa Italija oni si jih vozijo samo ne tako,da bi jih potem razseljevali po drugih državah. Sedaj je zopet Velenje tarča za migrante in celo iz Eritreje. Nisem slišala da bi bila tam vojna.In ti bodo potem zahtevali vse privilegije. Sprašujem se kaj smo jim mi dolžni? Zakaj moramo mi za njih delati? Zakaj mora biti mene strah ko hodim po svoji zemlji v moji državi.Vlada mi pa uvaža kriminal.To je izdaja Evropskih narodov. Te kulture niso združljive torej moramo živeti vsak zase. Plin in nafta zaradi katere je Merklovca podpisala sporazum za uvoz migrantov pa naj pošteno plačajo,da bodo lahko v Afriki živeli od svojih sadov zemlje in dela.

 • Oregon

  pa kaka pogajanja sploph?? Tole je za jest za vse enako, če vam ne paše pa v Združene Emirate, sam tam vas nihče noče, le še Evropejce lahk na suho vse nategneš. Dokler še imamo leve vlade, vsaj dotlej bo tako. Zato pa pamet v roke pri naslednjih volitvah, časa ni več!!

 • Občasni Komentator

  Rešitev je preprosta in zdrava:veganstvo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!