Na počastitev žrtev terorističnega napada prišla muslimanka v burki z napisom L (pištola) O (granata) V (nož) E (brzostrelka)

Datum:

Gledalci, ki so si ogledali javljanje kot odziv na teroristični napad v Manchestru, so bili naravnost zgroženi, ko je novinar s Channel 4 News intervjuval skupino muslimanov, ki je sicer obsodila napad na najstnike, vmes pa je bila muslimanka, ki je imela svojo burko okrašeno s pištolo, nožem, ročno granato in brzostrelko.

Ženska, ki je bila v televizijskem intervjuju imenovana le kot Sid, je bila del skupine muslimanov, to skupino pa je novinar s Channel 4 News Krishnan Guru – Murthy intervjuval v predelu Rusholme, ki je v Manchestru znan kot tisti, kjer domuje največja libijska skupnost v Evropi. Skupina je odločno obsodila dejanje 22-letnega samomorilskega napadalca Salmana Abedija, ki je bil libijskega porekla. Vendar pa besede niso dovolj, štejejo dejanja. Koliko so bile njihove besede verodostojne, se je zato vprašalo nemalo gledalcev, saj je imela Sid svojo burko okrašeno z orožjem – pištolo, granato, nožem in brzostrelko, te pa so bile postavljene tako, da so skupaj tvorile besedo “love” oziroma ljubezen.

Foto: printscreen

Ko so gledalci opazili Sidino burko, so bili naravnost zgroženi, nekateri pa so sarkastično dodali, da “nič ne vzklika ljubezen močneje kot ročna granata in nož”. Drugi pa so jo “spljuvali”, češ da je odvratna.

Foto: printscreen

V intervjuju je sicer Sid dejala, da je po tem terorističnem napadu “uničena” in je pozvala ljudi, naj “stopijo skupaj”. Rekla je: “Ničesar mi ni treba dokazovati. Sem dobra muslimanka, vem, da sem dobra muslimanka, in to vedo tudi moji prijatelji. Tukaj nisem, da bi karkoli dokazovala, ampak sem tukaj, da stopimo skupaj, ostanemo združeni in pomagamo v boju proti temu. Kot Manchester stopimo skupaj.” Vendar pa so njene besede očitno le zavajanje Britancev, saj je o tem, kaj si resnično misli o pobijanju nedolžnih mladih ljudi, povedala s svojo burko.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Balerina donirala 50 dolarjev – grozi ji dvajset let ruske ječe!

Zaradi donacije petdesetih dolarjev so pred dnevi v Rusiji...

RTV podprla Milosavljevića, namesto da bi podprla svoje novinarje

RTV Slovenija se je v sporu Marka Milosavljevića in...

Sprejet migrantski dogovor med Italijo in Albanijo

Albanski parlament je odobril migracijski dogovor z Italijo, po...

Košarkarska zveza Slovenije pred tekmo prepovedala izraelske zastave

V nedeljo, 25. februarja, bo v okviru kvalifikacij za...