fbpx

Muslimanka prepričana, da je bil Mohamed feminist in zagovornik človekovih pravic

Foto: EPA

Verska aktivistka in feministka islamske vere je prepričana, da je bil Mohamed velik borec za pravice žensk, živali in otrok. Meni, da je bil celo prva žrtev islamofobije, ki traja še danes.

Antisemitistka, feministka in zagovornica šeriatskega prava Linda Sarsour trdi, da je bil Mohamed feminist, borec za živalske in človekove pravice ter prva žrtev islamofobije. Če se poglobimo v njene trditve in jih skušamo podpreti, pa hitro opazimo, kako zmotne so.

Mohamed kot feminist?
Korana ni treba prav dolgo listati, da nam postane jasno, da temelji na močni nadvladi moškega nad žensko ter poziva k nasilju nad neposlušnimi ženskami. Govori tako o njihovi fizični kot pravni nemoči. Žensko pričanje je vredno pol moškega, zato sta za pričanje potrebni dve ženski. V koranu je še zapisano, da imajo moški pravico do poroke s štirimi ženskami in si lahko izberejo priležnico izmed suženj. Sinovi dedujejo dvakrat toliko kot hčerke. Zakoni dovoljujejo poroko s pred-pubertetnimi dekleti, saj je ločitev mogoča le, preden deklica dobi menstruacijo. Poleg tega vera zapoveduje, da je molitev razveljavljena, če se pred vernikom sprehodi pes, osel ali ženska. V sveti knjigi pa je moč najti celo navedbe, da so nebesa polna revnih ljudi, pekel pa prenatrpan z ženskami.

Foto: epa

Prerok zagovornik živalskih in človekovih pravic, z izjemo židovskih?
Če to drži, potem Islam med živali zagotovo ne uvršča psov, saj te sovraži. Koran vsebuje številne navedbe, ki psa označujejo kot prekleto umazano žival in naročajo njen umor. Koran obsoja Žide laganja, neupoštevanja in nespoštovanja Alahovih navodil, prerekanja, organiziranja uporov proti prerokom in zavračanje oblasti. Pripisuje jim tudi dvoličnost, privoščljivost nesreče sočloveku in prikrivanja resnice ter zavajanja ljudi. Vera uči, da so Židje njihovi najhujši sovražniki, zato se morajo bojevati proti njim in jih pokoriti šeriatskemu pravu. Prav nič na boljšem niso pripadniki krščanske vere.

Pa Mohamed kot prva žrtev islamofobije?
Linda Sarsour pravi, da je bil Mohamed prva žrtev zavračanja Muslimanov, saj je bil obravnavan kot čarovnik in lažnivec. Jihadwatch pa piše, da si je bil v primeru sovraštva Mohamed sam kriv, saj ga ne bi sovražil nihče, če ne bi storil nič spornega. Islam naroča sveto vojno nad vsemi, ki Alaha niso pripravljeni sprejeti. Vojni se krivoverci lahko izognejo le z eno izmed treh odločitev. Alaha lahko sprejmejo in vojno preprečijo. Če ga zavrnejo, pa morajo plačati džizjo oz. verski davek, ki sporoča, da so nemuslimani podrejeni državi in njenim zakonom, če davka ne plačajo, pa muslimanom zoper njih koran naroča boj.

Linda, ki globoko verjame v vse navedbe v prid preroka Mohameda, zase pravi, da bo te še naprej zagovarjala, tudi če umre kot mučenica, ki se je postavila krivici po robu.

Z. V.