Muslimanka ženski v trgovini nastavila zasedo in jo zaradi odziva označila za islamofobično

Foto: YouTube

V ameriški zvezni državi Virginia se je pojavil posnetek, na katerem je bilo mogoče slišati pogovor med muslimanko in belko v trgovini, kjer se je slednja burno odzvala glede bivanja muslimanov v ZDA. Seveda so tisti, ki so posnetek objavili in razširili prek spleta, pripisali, da gre za islamofobno dejanje, ob tem pa niso dodali, da gre le za zaporedje izjav, ki jih je ženska izrekla po tem, ko jo je napadla muslimanka. 

Iz konteksta vzet video posnetek, ki je bil posnet v soboto, prikazuje neznano belo žensko, ki muslimanski nakupovalki pove, da si želi, da muslimanom ne bi dopustili vstopa v ZDA. Komedijant Jeremy McLellan, ki je posnetek objavil na družbenem omrežju Facebook, pa je pripisal, da je muslimanka na posnetku njegova prijateljica, ki želi ostati anonimna, ker naj bi se bala, da bo v primeru razkritja deležna protiudarcev.

Po besedah McLellana naj bi njegova prijateljica žensko spustila v vrsto pred seboj, ker naj bi bila v naglici, ta pa naj bi nato njegovi prijateljici pričela “grdo” govoriti o drugi muslimanki v trgovini, ki je imela nikab in jo je vprašala, kako to, da ga tudi ona ne nosi. V naslednjih sekundah je belka muslimanki povedala, da si želi, da muslimanov ne bi spustili v državo in dodala, da Obama ni več na čelu države in da je možno, da se bo celo znašel v zaporu v bližnji prihodnosti. McLellan pa je poleg posnetka pripomnil, da je tega objavil zato, ker naj bi bilo daleč od tega, da gre za osamljeni primer, saj naj bi njegovi prijatelji to velikokrat doživljali.

Ženska je povedala, da ji je muslimanka nastavila zasedo
Belka, ki jo je bilo mogoče videti v prispevku, je poklicala na FOX 5 in novinarki Anjali Hemphill povedala, da je resnica popolnoma drugačna. Povedala je, da je zelo razburjena, da je posnetek vzet iz konteksta in dodala, da ne prikazuje pogovora, ki je privedel do prikazanega spora. Po njenih navedbah naj bi ji muslimanka nastavila zasedo, ko je izrekla “močne” izjave glede ZDA in dejala, da je ta polna morilcev in posiljevalcev, nato pa se je vse skupaj še dodatno razplamtelo.

N. Ž.