fbpx

Muslimanko, ki si v Franciji ni želela sneti nikaba, obsodili na 3 mesece pogojne kazni!

Foto: epa

Potem ko je francosko sodišče muslimanko obsodilo na 3-mesečno pogojno kazen, ker je ta zavrnila zahtevo policista, da z glave sname nikab, je v francoski muslimanski skupnosti vzplamtel val ogorčenja.  

Do obsodbe je prišlo potem, ko se je prejšnji mesec odvila dramatična aretacija v francoskem mestu Toulouse. Policija je namreč ustavila žensko, ki je nosila nikab, saj je nošnja obraznih tančic v Franciji prepovedana. Ženska je policistom pokazala kopijo osebne izkaznice, ki naj bi bila slabe kakovosti, in ob tem zavrnila poziv, naj sname tančico, da bi se lahko policisti prepričali o njeni identiteti. Kljub številnim poskusom nikakor ni želela sneti tančice in je pričela klicati na pomoč.

Potem ko so policisti žensko zaradi vztrajnega upiranja aretirali, so se soočili z množico 30 razjarjenih ljudi. Za razkropitev množice so bili prisiljeni uporabiti solzivec, a to še zdaleč ni pomenilo konec incidentov. Namreč, omenjeni dogodek je sprožil val besnih neredov po mestu, v dveh nočeh pa je zagorelo več kot ducat avtov.

Foto: YouTube

Plačati je morala globo
37-letna ženska je bila obsojena na 3-mesečno pogojno, potem ko je bila preganjana zaradi prezira, upora in izrekanja smrtnih groženj policiji. Naložili pa so ji tudi plačilo globe v višini 100 evrov. Ženska je sicer po navedbah Russia Today zavrnila policijsko različico dogodkov in celo zanikala nošnjo nikaba.
Njena obsodba je sprožila jezo v francoski muslimanski skupnosti, na Facebookovi strani Islam&Info, ki ima več kot 400.000 sledilcev, pa je bila objavljena izjava, da je muslimanka tista, ki je bila tarča nadlegovanja, poleg tega pa so izpostavili, da naj bi do islamofobičnih krivic v Franciji prihajalo na vseh ravneh.
N. Ž.