fbpx

Muslimanska aktivistka poskrbela za politični škandal s trditvijo, da je bil Jezus Palestinec – oglasil se je tudi sin izraelskega premierja

Linda Sarsour (Foto: Twitter)

Linda Sarsour, v Ameriki živeča palestinska muslimanka in aktivistka, je te dni ponovno presenetila s svojim sprevračanjem zgodovine in za namen palestinske propagande zlorabila nekatere zgodovinske okoliščine o Božjem sinu, Jezusu iz Nazareta. Po njenih zadnjih provokacijah na Twitterju je bil Jezus Palestinec, bakrene polti in volnenih las. Tako je o njem zapisano v Koranu, trdi palestinska muslimanska, aktivistka Linda Sarsour, ki jo je zvezdnica Courtney Love zaradi njenih nestrpnih tvitov o Izraelu  označila za “antisemitsko teroristko”. Sin izraelskega premierja Yair Netanyahu je Sarsourjevo zaradi takšnih trditev retorično vprašal: “Kako ste lahko tako neumni?

Sarsourjevo so uporabniki Twitterja, med njimi tudi sin izraelskega premierja Benjamina Netanyahuja, nemudoma opozorili, da je bil Jezus Jud iz Judeje, da izraz “Palestinci” do šestdesetih let prejšnjega stoletja sploh ni obstajal in da je bil izraz Palestina oblikovan šele po Jezusovi smrti, poroča Breitbart.

“Na križu nad Jezusovo glavo je bil znak INRI, kar pomeni v latinščini Jezus Nazarečan, judovski kralj,” je zapisal Yair Netanyahu v odgovor na provokacijo in opozoril, da je bil izraz za prebivalce današnje Palestine, kot je bil takrat znan in uveljavljen, Filistejci. “Rimljani so spremenili ime pokrajine Judeje v pokrajino Palestino v 13. stoletju kot kazen Judom za njihov upor. Poimenovali so jo po starodavnih Filistejcih, ki so bili Grki in so takrat že izumrli,” je še dejal.

A Sarsourjeva ni edina Palestinka, ki trdi, da je Jezus del palestinske zgodovine in dediščine. V božičnem sporočilu iz leta 2014 je takratni predstavnik palestinskih oblasti  Mahmoud Abbas imenoval Jezusa za “palestinskega glasnika ljubezni”.Proslavljamo rojstvo Jezusa, palestinskega poslanca ljubezni, pravičnosti in miru, ki je vodil milijone ljudi od trenutka, ko je njegovo oznanilo prišlo iz majhnega palestinskega kraja,” je dejal.

Po besedah ​​rabina Abrahama Cooperja iz Centra Simon Wiesenthal je označevanje Jezusa kot Palestinca del prizadevanj, da bi Palestinci potvorili svojo zgodovino in ji dali težo. “Za ljudi, ki nimajo teoloških ali zgodovinskih znanj, je ideja, da je bil Jezus Palestinec, navadna pravljica za palestinsko zgodovino, ki sicer ne sega zelo daleč nazaj,” je povedal rabin Cooper in dodal: “Če kdo trdi, da je bil Jezus pred 2 tisoč leti Palestinec, potem to pomeni, da Judje zasedajo palestinsko deželo, to pa je resna zloraba zgodovine in politike.”

Franci Donko