fbpx

Muslimanska negovalka ni hotela kupiti božične šunke za ubogo starko zaradi “verskih razlogov”

Foto: iStock

Od zadnjega božiča je preteklo že kar nekaj dni, vendar na plan prihajajo nove in nove novice, kako so muslimani neusmiljeni celo do ubogih starejših ženic.

Negovalka muslimanskega porekla je na Švedskem sprožila polemiko po tem, ko je odklonila nakup božične šunke za eno od njenih strank v podjetju, kjer dela, ker naj bi ta jed kršila njena verska prepričanja.

Zadeva je bila vložena pred lokalno vlado v švedskem mestu Trollhättan, saj starejša gospa, ki jo omenjena muslimanka neguje, trdi, da je bila s tem, ko je muslimanka zavrnila nakup določenih prehrambenih artiklov, oškodovana in prikrajšana za božične radosti. Za to hrano je muslimanki tudi plačala, vendar je ni dobila.

Kaj pa diskriminacija uboge ženice?!
Incident je sprožil razpravo v skupnosti, vodila pa jo je Eva Castberger, ki je tudi napisala članek o tem za časnik TTela. V njem trdi, da religija skrbnika ne bi smela v takšnih primerih imeti kakršne koli vloge in da bi muslimanka morala opraviti naloge, za katere jo je ženica tudi plačala, piše Jihad Watch. “Niti besede ni bilo rečene o diskriminaciji starejše ženske, ki je trpela, ker ni dobila tradicionalne hrane, ki si jo je zaželela,” je poudarila Castebergerjeva o dvolični švedski družbi. Incident je le eden od najnovejših kulturnih spopadov med tradicionalno švedsko družbo in novo prispelimi islamskimi migranti.

M. S.