fbpx

Muslimanska politična stranka na naslednjih predsedniških volitvah?

Švedski parlament (Foto: iStock)

Volilni organi švedske oblasti so zavrnili sprejem muslimanske politične stranke imenovane Jasin, ki se je želela udeležiti naslednjih predsedniških volitev. Ker se na Švedskem bojijo, da bi njihovo državo prevzeli islamski skrajneži, jih kot stranke niso želeli priznati.

Muslimanska politična stranka je prejšnji teden napovedala, da bo kandidirala na švedskih predsedniških volitvah, in se je želela registrirati kot uradna švedska politična stranka. Švedski časopis Varlden Idag poroča, da so stranko zavrnili, ker ni posredovala ustreznih dokumentov, a je to še najmanjša težava omenjene stranke, katere nekateri člani so skrajni radikalni islamisti. Njihov tiskovni predstavnik Mehdi Hosseini je dejal: “V naši stranki smo se soočali s kar nekaj težavami. Nekateri naši člani so zelo radikalni in želeli so prevzeti stranko.” Ko so ga novinarji povprašali o članih stranke in o tem, ali so med njimi tudi muslimani, ki želijo, da švedsko zakonodajo zamenja šeriatski zakon, je Hosseini to potrdil. “Naš cilj je izboljšati položaj ljudi na Švedskem, ne pa nujno uvesti šeriatski zakon,” je dejal.

Po zavrnitvi stranke so se njeni člani odločili, da bodo spremenili svoj pristop in začeli v svoj program vključevati tudi ostale prebivalce Švedske, ne samo muslimanov in migrantov. “V preteklosti smo se predstavljali kot stranka, ki združuje vse iz vzhodnega sveta, zdaj pa se bomo trudili vključiti tudi ostale,” je dejal in dodal, da imena stranke ne nameravajo spremeniti. “Ustanovitelji stranke so muslimani, tega ne morem zanikati. Če bo Švedska zahtevala drugačno ime, pa se mogoče lahko dogovorimo tudi o tem.”

Najhujša grožnja je vse večja islamizacija Švedske
Čeprav mnogi menijo, da stranka nima ravno najsvetlejše prihodnosti, Švedi ne želijo prehitro proslavljati. Stranka se že pripravlja na drug poskus uveljavitve in glede na vse večjo islamizacijo Švedske ji sčasoma lahko celo uspe. Poglejte, kaj vse se je na Švedskem v zadnjem času zgodilo in kako islamisti poskušajo uveljaviti svojo nadvlado:

– Švedska občina Nacka je nedavno kupila tri luksuzna stanovanja sirskemu migrantu in trem njegovim ženam. Pri tem ni upoštevala niti, da je poligamija na Švedskem prepovedana.
– Švedska nevarna območja, kamor si ne upa noben državljan, so prevzeli napadalni džihadisti. Zato želi več kot 80 odstotkov policistov pustiti svoje službe, ker vedo, da ob opravljanju svojega poklica tvegajo življenje.
– Več kot 10.000 migrantov se nezakonito in nenadzorovano potika po državi, ki jih nikakor ne morejo izslediti.
– Celo cerkev je opustila določene dejavnosti, ker je zaskrbljena, da bi lahko užalila muslimane.

Mošeja na Švedskem (Foto: iStock)

A. L.