fbpx

Muslimanske družine v Nigeriji svoje otroke namensko žrtvujejo za samomorilske napade

Fotografija je simbolična.

Nekatere nigerijske družine darujejo svoje otroke ekstremističnim teroristični skupini Boko Haram, da zanje izvajajo samomorilske napade proti državni vojski. Tiskovni predstavnik nigerijske vojske Sani Usman je lokalne prebivalce pozval, naj prekinejo s takimi nečloveškimi dejanji, ti pa lastne otroke še naprej pošiljajo v smrt. ”Ugotovili smo, da nekateri brezsrčni starši svoje otroke pošiljajo v teroristične skupine, kjer slednji izvajajo samomorilske napade,” je dejal Usman.

Na žalost so ti starši psihično povsem zdravi, džihadisti jim otrok ne vzamejo prisilno, ampak jih ti prostovoljno izročijo. Ne le to, samomor je za te ljudi velika čast in poseben privilegij, za katerega so izbrani le redki. Po njihovem mnenju telo žrtvovanega v raj pospremijo angeli.

Novinar Saagar Enjeti je v članku v Daily Caller zapisal: ”Nekatere nigerijske družine darujejo svoje otroke ekstremistični teroristični skupini Boko Haram, da izvajajo samomorilne misije proti državni vojski, so sporočili iz vojske.” Da so taka dejanja popolnoma nesprejemljiva pa je dejal predstavnik nigerijske vojske Sani Usman, ki ocenjuje, da so v večini primerov samomorilske napadalke majhne deklice, ki jih v to dejanje prisilijo ali pa se ne zavedajo svojega početja. “V več primerih so bile samomorilske napadalke tudi nosečnice,” je dejal Usman.

Fotografija je simbolična.

Boko Haram je najbolj smrtonosna teroristična organizacija na svetu, leta 2015 je zaradi nje umrlo skoraj 7.000 ljudi, ugrabili in zlorabili so skoraj 300 mladih deklic iz nigerijske šole. Skupina ima sicer slabe povezave z Islamsko državo, čeprav sledi njenih korenin lahko povežemo z Al Kaido.

N. Š.