fbpx

Muslimanski migrant kljub terorističnim grožnjam v Nemčiji izpuščen iz zapora

Foto: epa

27-letni libanonski migrant bo izpuščen iz zapora v Berlinu, kljub temu da ni samo znani radikalni islamist, ampak grozi tudi z izvedbo terorističnih napadov, ko bo prišel “ven”. Razglašen je za nevarnega terorista, njegova 3,5-letna zaporna kazen pa se približuje koncu.

Nemška vlada je moškega poskušala deportirati nazaj v Libanon, vendar pri tem ni uspela, ker ta nima nobene dokumentacije. Vladna delegacija je skušala odpotovati v njegovo rodno mesto in pridobiti nove dokumente, a so lokalne oblasti ta poskus zavrnile. Nemški državljani so popolnoma zgroženi in menijo, da bi biti morali uradniki zaradi takšne odločitve odpuščeni z vseh položajev  a seveda ne bodo.

Štejejo ga med nevarne islamiste. Približuje se koncu 3,5-letne zaporne kazni, zdaj pa policija pravi, da ga bo morala še naprej nadzorovati, ker je grozil, da bo izvedel teroristične napade. Uradna izjava berlinskih oblasti pravi, da bo islamski radikalnež “izkoristil vsako priložnost za napad na nevernike”, poroča Die Welt.

Foto: epa

Mediji nakazujejo, da je bil 27-letnik med prestajanjem svoje kazni radikaliziran in da je že po naravi nasilen, zaradi česar predstavlja ”grožnjo notranji varnosti v Nemčiji in njenemu ljudstvu’‘. Svoje agresije ni nikoli skrival. Prejšnji mesec je policiste napadel zgolj zato, ker so vstopili v njegovo celico. S tem si je prislužil nadaljnjih šest mesecev zaporne kazni. Ob pregledu njegovega mobilnega telefona so ugotovili, da je bil ves čas v tesnem stiku z nasilnimi islamisti iz Nemčije, ki jim je tudi napisal, da bo ”nevernike” kaznoval.

Musliman bo v prihodnjih mesecih na prostosti, policija pa je že razvila načrt njegovega nadzorovanja. Spremljali ga bodo 24 ur na dan. Prepovedali so mu uporabo pametnih telefonov in računalnikov, prav tako ne bo smel dostopati do interneta. Vsak dan bo moral o svojem početju poročati policiji, na gležnju pa bo primoran nositi elektronski monitor.

A. L.