fbpx

Muslimanski migrant žensko štirinajstkrat zabodel, ameriški mediji pa incident ignorirajo

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Mediji v Minneapolisu v ameriški zvezni državi Minnesoti odmevno zgodbo ignorirajo, napadalca, ki je žensko štirinajstkrat zabodel, pa je policija identificirala kot somalijskega muslimanskega migranta. Tamkajšnji lokalni mediji želijo zagotoviti, da se muslimanske priseljence v celoti sprejme in javnosti o dogodku ne želijo obveščati, saj bi to sprožilo val negativnih mnenj in komentarjev. Muslimanski migranti namreč prevladujejo na številnih okoliških območjih.

26-letna Morgan Evenson se je sprehajala, ko jo je migrant štirinajstkrat zabodel. Sedaj pravi, da se počuti bolje in da želi storiti vse, da policija ujame napadalca. Napadena je bila 13. decembra, ko je pešačila iz službe proti domu. Dejala je, da je srečna, da je sploh preživela.

Bilo je grozljivo. Naenkrat sem dobila občutek, kot da me je nekaj ožgalo, a sem nato videla, da me je nekdo zabodel,” je po poročanju Jihad Watcha povedala žrtev. “Zdravnik je rekel, da imam kar štirinajst ran, ki jih bo treba zašiti, vključno z lacerirano ledvico. Ne morem si predstavljati, kako lahko nekdo nekoga tako napade. Če napade žensko, je to še posebej zastrašujoče, vendar sem vedela, da se moram boriti in se mu upreti. Želim, da ve, da sem v redu in da ga bomo ujeli,” je še dodala Evensonova. Nadaljnjih informacij policija še ni sporočila.

A. L.