fbpx

Muslimanski najstnik, obtožen povzročitve požara v Avstraliji, široko nasmejan po soočenju s sodnikom!

Foto: Twitter

V Avstraliji so v zvezi z obširnimi požari aretirali številne požigalce. Musliman Fadi Zraika iz zahodnega Sydneyja je eden izmed dveh obtoženih najstnikov, da je v parku Guildford, s pirotehničnimi sredstvi zanetil požar. Medtem ko je požar pustošil po Novem Južnem Walesu, se je brez slabe vesti zunaj sodišča na ves glas smejal potem, ko se je soočil z več obtožbami. 

Policija je Fadija in Abrahama Zreika, oba stara 18 let, obtožila, da sta 22. decembra lani v Bright Parku v Guildfordu sprožila ognjemet, ki se je nato razširil in zajel travo ter tako sprožil požar. Po poročanju o številnih glasnih eksplozijah in širjenju požara je na mesto požara prispela policija. Kmalu zatem so v restavraciji za hitro prehrano v Merrylandsu aretirali oba osumljenca, poroča Daily Telegraph .

Poročali smo o tem, kako je predstavnik teroristične skupine Islamska država Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, v lanskem letu pozival k požigu gozdov po Evropi in ZDA. Teroristi so si namreč zadali, da s požiganjem gozdov in uničevanjem ustvarijo ekološko katastrofo ter z ekološko propagando vplivati na “ekološko zavest” prebivalcev obeh celin. Britanski Daily Mail se je v luči požarov, ki smo jih lahko nedavno opazovali, razpisal, da bi lahko za njimi stali teroristi.

Foto: STA

Že pred aretacijo islamskega požigalca smo poročali, da je Islamska država pozivala svoje člane, naj se pridružijo širjenju požigov z namenom izvajanja svete vojne proti nevernikom, ne čudi, da so se požari s takšno lahkoto širili. V luči kritike avstralskega premierja Scotta Morrisona, ki mu očitajo mlačni odziv v zvezi s požari, se je zavzel za vzpostavitev komisije za preiskavo požarov, ki je po njegovih besedah nujna.

Hana Murn