fbpx

Muslimanski pridigar, ki želi pobiti vse nemuslimane, je od vlade dobil že 526.658 evrov socialne pomoči

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Pridigar, ki sovraži vse, kar ni islamskega izvora, je v Švici od socialne pomoči dobil 600.000 švicarskih frankov, kar je 526.658 evrov. Alaha je v svoji pridigi naprošal, naj uniči vse nemuslimane. Nikoli ni delal, nedavno pa je priznal, da sploh ni imam in da nikoli ni preučeval teologije.

Libijski priseljenec je med svojo molitvijo v švicarski mošeji Alaha pozval, naj uniči vse nemuslimane in ”sovražnike” islamske vere. Švicarska televizija SRF je delila celo zvočni zapis  pridige. Med ‘‘sovražnike” šteje jude, kristjane, hindujce, Ruse in šiite.

Ramadan je v zadnjih 13 letih od švicarske vlade prejel 600.000 švicarskih frankov, kar je 526.658 evrov finančne socialne podpore, poročajo lokalni mediji. Po njihovih besedah je pridigar leta 1998 v Švico prišel iskat zatočišče po tem, ko so ga domače oblasti preganjale zaradi širjenja verske propagande in ”muslimanske bratovščine”. Z dodeljenim političnim azilom in dovoljenjem za bivanje je 64-letnik med letoma 2004 in 2017 živel zgolj od socialne pomoči, delal pa nikjer.

Foto: iStock

Finančno pomoč je izkoriščal, odvetnik pa zdaj zanj laže
Komaj zna govoriti mešanico francoščine in nemščine, pridigal je v majhnih mestih Biel in Neuchâtel, pojavil pa se je tudi na libijskem islamskem kanalu na televiziji Tanaush. Ko so se preiskovalci osredotočili na njegovo početje, so ugotovili, da je ob spremljanju romarjev v Meko in Medino prenočeval in se sproščal v luksuznih hotelih. Njegov odvetnik ga zagovarja in pravi, da Ramadan druge religije globoko spoštuje. To seveda ni res, saj priče in zvočni posnetki dokazujejo drugače. Pridigar v svoji izjavi dodaja: ”Ljubezen, strpnost in velikodušnost so moje smernice v odnosih, ki jim imam z muslimani kot tudi z nemuslimani.” V izjavi, ki jo hranijo švicarski pristojni organi, je pridigal tudi, da je ”oseba, ki se spoprijatelji z nevernikom, prekleta do sodnega dne.” Omenjeni pridigar sploh nikoli ni preučeval teologije, sam pa je tudi zanikal, da je imam.

A. L.